De Feestweek onder de loep genomen

0
19
Grootegast Anneke Westerhof

Grootegast Froukje Helmantel Grootegast Lammy Witteveen Grootegast Sanna de Vries Grootegast Sonja Sliep Grootegast Trienke Elsinga Grootegast Willie Kraaiinga Hoe denkt de Grootegaster over de Grootegaster Feestweek?

GROOTEGAST– Hoe denken de bewoners van Grootegast over de jaarlijkse feestweek? Daarvoor ging de Streekkrant naar de Hoofdstraat in Grootegast. Hoogtepunten, tips en herinneringen; het kwam allemaal aan bod.

Janna de Vries: “Ik vind de feestweek eigenlijk altijd een beetje hetzelfde, maar de jaarmarkt blijft  gezellig. Je ziet er altijd weer oude bekenden, dus dat is wel leuk.
De playbackshow voor kinderen is ook een genot om naar te kijken. Voor een volgende feestweek mag er wat mij betreft wel wat meer muziek komen. Dat shantykoor mag ook wel in het centrum optreden, want dan kunnen meer mensen hier van genieten. Daarnaast zou het ook leuk zijn als er andere artiesten komen. Dat heeft Niekerk bijvoorbeeld wel.”
Sonja Sliep: “Er is tot nu toe weinig variatie wat betreft de invulling van de feestweek. De jaarmarkt vind ik dan het leukste. Het is gezellig druk met veel verschillende mensen. Er staan andere ondernemers met aparte producten op de markt. De sfeer is ook altijd goed. Zelf sta ik dit jaar ook op de jaarmarkt. Ik hoop dat er weer veel mensen op af komen. Een keer een andere invulling zou ik wel waarderen. Zoals live muziek op het marktplein of een keer een avond-jaarmarkt. De kermis mag wel wat spectaculairder, want Grootegast is steeds groter aan het worden. Kom eens met iets vernieuwends!”
Lammy Witteveen : “Ik heb er niets mee. Ik vind het jammer dat het veelal op hetzelfde neerkomt. Ik vind het wel leuk om over de jaarmarkt te lopen en wat tussen het hobbyspul te kijken. Ik hou van haken en dat soort dingen, dus daar kom ik wel even voor kijken. Meestal loop ik er ook even voor de sfeer overheen, want het is ook leuk dat er mensen van buitenaf komen. Dit jaar ga ik op vakantie, dus deze keer sla ik het een keer over.”
Anneke Westerhof : “Ik vind het meestal wel gezellig met alle activiteiten. Wij wonen dichtbij het park en ik vind het leuk om iets van de muziek daar mee te krijgen. De jeugd geniet hier altijd ook echt volop van. Ik kan het ook erg waarderen dat er altijd iets voor oudere mensen te doen is, want ik werk zelf in een bejaardentehuis. Op de jaarmarkt koop ik altijd wel iets bij de bakker of juwelier.”
Froukje Helmantel : “Ik vind het leuk dat er tijdens de feestweek meer in de aanbieding is. Bovendien ontmoet ik veel mensen  en dat is altijd gezellig. Vooral de hobby spulletjes op de jaarmarkt mag ik graag zien. Zelf doe ik aan handwerk en sieraden maken.  Verder vind ik het leuk om tijdens de feestweek kleding te kopen, want dan kom ik toch net weer even wat andere dingen tegen.”
Trienke Elsinga: “Ik vind de jaarmarkt erg gezellig. Zelf sta ik er ook net als vorig jaar voor de batmintonclub bij een kraampje. Dat was toen een groot succes. Hopelijk is het mooi weer, want dat helpt natuurlijk wel mee. Van mij mag het dorp wel wat meer versierd worden, want nu zie je alleen zo her en der wat versieringen. Dat geeft toch veel meer een feeststemming.”
Willie Kraaijinga: “De jaarmarkt vind ik altijd het mooiste. Daarnaast heb ik ook veel plezier in de bingo. Ik vind het mooi dat er voor de ouderen ook activiteiten zijn, zodat ook zij kunnen meegenieten. Voor de jeugd is er ook genoeg vertier dus er is echt voor iedereen wat te doen. Er mag van mij wel wat meer Hollandse muziek gedraaid worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here