Grijpskerk moet de nacompetitie in; Zuidhorn verliest titelstrijd

0
12

Voetbaloverzicht

STREEK – Grijpskerk moet de nacompetitie in.  Zuidhorn heeft het kampioenschap verspeeld. De Lauwers en Niekerk moeten het onderling uitvechten in de strijd tegen nacompetitie. Grootegast-ONT eindigde onbeslist (zie verslag elders).  Doordat het halve Noorden in de Kuip zat voor de historische bekerwedstrijd van FC Groningen, kwam Kloosterburen niet in actie. Opponent FVV kon geen elftal op de been brengen vanwege de bekerfinale. Eenrum mocht haar duel niet uitstellen vanwege hetzelfde spelersprobleem als FVV. Je eigen club gaat voor, maar waarom niet de bekerfinale op Hemelvaartsdag wat een mooie traditie was?
Buitenpost gaf Balk de nekslag: 0-1. De Balkanese tovenaar Dorjan Berisha maakte de winnende – op aangeven van Aaron Berisha!- en was het feestvarken. ‘De Blauwkes’  staan daardoor nog steviger vierde en ruiken de derde plaats, die nu nog in handen is van datzelfde Balk.  Het is de beste klassering uit de clubhistorie. En misschien zit er nog meer in het vat, door de kwalificatie voor de nacompetitie. ’t Fean ’58 laat het op de laatste wedstrijd aankomen. De Feansters verloren zaterdag met 3-1 van Leeuwarder Zwaluwen. Bij die andere Zwaluwen, Oeverzwaluwen, zal het moeten gebeuren. In theorie kan de ploeg van Yko de Boer Hardegarijp en VVI nog passeren en is dan in veilige haven. Anders rest de nacompetitie. Grijpskerk moest buigen voor De Pelikanen. Bij rust stonden de roodhemden al op een hopeloze achterstand: 3-0. Al zat er aan twee doelpunten een buitenspelluchtje. Grijpskerk probeerde de bakens te verzetten en kwam niet verder dan 3-2. “We begonnen de competitie goed, maar daar was na de winter niet veel van over”, sprak Cedric Eeuwema. En dan krijg je tegenslag op tegenslag, zoals zo vaak bij onderste ploegen. ” In de nacompetitie treft Grijpskerk hoogstwaarschijnlijk het zaterdagteam van Be Quick.  Zuidhorn heeft de titelkansen definitief verspeeld. In Noordwolde kwamen de debutanten niet tot score en de thuisclub evenmin: 0-0. De manier waarop bezorgde trainer Ton Rozema kopzorgen. “We hebben meer kansen gehad dan in de laatste vijf wedstrijden”. Over het slot: “Het is afwachten. Het wordt waarschijnlijk nacompetitie. Dat is voor 99 procent zeker, misschien wel 100 procent. De vraag is welke periode het wordt. Dat hangt ervan af wie de titel pakt.” NEC Delfzijl is de eerste gegadigde. In theorie kan Zuidhorn de schaal ook nog winnen, maar daar rekent (kennelijk) niemand meer op met een groen-wit hart. Aduard 2000 won met benauwde cijfers (1-2) van Helpman. Grote man aan de Helperborg was Eltjo Velting die twee keer scoorde: 1-2. Aduard had de zaak onder controle. Na rust speelde Helpman opportunistisch en werd emotioneel. Rob Vliek vond het Helpman-onwaardig, dat spelers ontspoorden. “En volkomen onnodig.”  Helpman was al gedegradeerd.  Kampioen FC LEO deed haar sportieve plicht en hield Ropta Boys onder de duim. Het was een te vrijblijvende wedstrijd. LEO kwam met 1-0 achter, maar zette dit recht. Remco van der Klei scoorde de winnende 2-1. VCR-Suameer en Drogeham-Opende werden niet gespeeld. Vanwege het overlijden van een bestuurslid van VCR werd dit duel afgelast. Omdat Drogeham evenals VCR en Suameer nog verwikkeld is in de degradatiestrijd is ook het duel in Drogeham uitgesteld. In het gevecht tegen het degradatiespook zijn ook De Lauwers en Niekerk vertegenwoordigd. De Lauwers liet Anjum wel heel gemakkelijk weglopen met de volle buit. De thuisclub kwam op 1-0 en liet de kans op 2-0 liggen. Vlak na rust werd de wedstrijd op zijn kop gezet en veranderde Anjum elke bal in goud: 2-5. “Zaterdag moeten we winnen van Niekerk, dat ook moet winnen. We kunnen het dus niet op een akkoordje gooien”, weet Oedse Pauw.  Niekerk kreeg klop van Friese Boys. Een zeer gehavend Niekerk hield tot de rust nog eenvoudig stand.  Terwijl Sjoerd Visser het idee had dat Niekerk de boel op de rails kreeg, sloeg Friese Boys onverwachts toe en klapte Niekerk in elkaar. Volgens Visser heeft Niekerk tegen De Lauwers aan een gelijkspel voldoende om zich te handhaven. En dat met een zevende plaats!.  ASC’75 is ook nog niet in veilige haven ondanks de knappe 1-0 zege op Twijzel. Han Zwart was weer eens belangrijk voor de ploeg uit Augustinusga en Surhuizum.  ‘Blacky’ is clubtopscorer met negen treffers. GSVV kwam niet in actie en speelt op de laatste dag tegen FC LEO.  OKVC kreeg een flink pak op de broek van Haulerwijkse Boys dat afscheid nam van de clubnaam. Het werd 7-1 op de Hichte.  Edwin Slopsema maakte het enige doelpunt.  Voor OKVC zit het seizoen erop. Wim Nubé en zijn troepenmacht moeten na de degradatie van vorig seizoen genoegen nemen met een zevende plaats. De club had geen eis gesteld voor nieuwe trainer Nubé, dus is alles pais en vree in het Middag-Humsterland.  VVSV’09 had meer dan een off-day tegen SIOS. Enkele spelers voetbalden voor de laatste keer in het kobaltblauw van VVSV’09. “Wat Johan Cruijjf overkwam tegen Bayern Munchen, gebeurde ook met VVSV’09 dat aan de Leensterweg ook met 8-1 aan de broek kreeg. Ze hebben kobalt ingeruild voor donkerblauwtje”, aldus trainer Jaap van der Ploeg.  Zeester sloot in stijl af: 5-1 nederlaag tegen Oosterparkers en eindigden kansloos onderaan.  De rood-witten presteren wel op ander vlak. Zo speelt Zeester zondag 10 mei (14.00 uur) tegen een artiestenelftal, ten bate van Brandwondencentrum Martiniziekenhuis.  Op ‘Bekerzondag’ verloor GVB met uiterst klein verschil van kersvers vierde klasser Surhuisterveen: 2-1. Voor Surhuisterveen scoorden Leon van Dijk en Jorrit Veenstra. Robert Kits trof doel namens de club uit Grootegast.  Een compleet anders Eenrum werd thuis verslagen door Meeden: 1-3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here