Kadeverlenging haven Lauwersoog gaat door

0
10

LAUWERSOOG – De Europese Commissie geeft groen licht om de kade in de haven van Lauwersoog te verlengen.
De provincie Groningen zal de subsidie van om en nabij drie miljoen euro binnenkort verstrekken aan EHL, die over het havencomplex gaat.   De garnalenvissers in Lauwersoog krijgen straks meer aanlegplekken en faciliteiten om te laden en lossen en hun schip schoon te maken.
Ook wordt de jachthaven voor plezierboten gemoderniseerd en komt er een drijvend platform voor de recreatievisserij. Gedeputeerde Henk Staghouwer is blij met deze duidelijkheid. ‘We hebben het plan voor de verlenging aangemeld, omdat de haven niet in staat zou zijn het bedrag terug te betalen wanneer we al aan het werk waren gegaan en Brussel ons had teruggefloten. Gelukkig kunnen we nu aan het werk. We kunnen de garnalenvissers van Lauwersoog zo goed verder helpen.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here