Kindcentrum in gemeentehuis blijft heet hangijzer

0
28

LEENS – Het laatste woord is er nog niet over gezegd, maar zoals het nu lijkt komt het Kindcentrum van Leens toch in het gemeentehuis. Vorig jaar werd wethouder De Visser door de raad teruggestuurd om alternatieven voor de locatie te onderzoeken. Nu blijkt het gemeentehuis toch weer de beste keuze.
Raadsleden vragen zich af of het gebouw, dat moet gaan lijken op een kop-hals-rompboerderij, wel geschikt is voor de kinderen. “Wij vrezen dat het meer een doos-hals-romp wordt,” zei Wouter Kooi (CDA). “Het ligt zover van de sportvelden dat kinderen misschien nooit meer buiten zullen gymmen. Voor de meeste kinderen wordt de afstand naar de school zelfs verdubbeld en moeten ze de drukke Valge overstekken. Dat zijn niet argumenten die wij bedenken, maar die we van ouders aangereikt krijgen.” Volgens Kooi moet het college zich minder richten op uitbereidingsplannen om de school geschikt te maken voor 300 kinderen en zich focussen op de kinderen uit Leens.
Bij de VVD was de overtuiging er ook nog niet dat het gemeentehuis de beste locatie is. “We zijn er gewoon nog niet van overtuigd,” zei Johan van der Vis. “De herindeling is nog geen gelopen race. De kans is groot dat het uitgesteld of zelfs afgesteld wordt. Wat moeten we dan met het gebouw doen en waar komt dan het gemeentehuis? Wij zijn van mening dat de school midden in het dorp hoort.” Ook is zijn partij bang dat er te weinig parkeerplek zal zijn rond het nieuwe gebouw. “Wij hebben sterk het idee dat er naar dit plan toe gerekend is.”
Wethouder De Visser (PvdA) bleef toch achter haar plan staan. “We kijken naar schoolzones aan de Breekweg en in de hoofdstraat,” zei ze tegen de raadsleden. Op vragen van CU en PvdA of mensen met een beperking mee kunnen bouwen aan de nieuwe school, zei ze te gaan kijken wat mogelijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here