Nog steeds geen duidelijkheid over extra uitrit parkeerplaats Jumbo Surhuisterveen

0
12

SURHUISTERVEEN/BUITENPOST – Voor de derde keer gaat de gemeente Achtkarspelen kijken wat er mogelijk is om de verbinding tussen het parkeerterrein van de Jumbo en de Groningerstraat in Surhuisterveen open te krijgen. Raadsleden spraken donderdag opnieuw over de plannen met de stichting Surhuisterveen 2000 Plus, die de weg open wil hebben. Volgens de stichting noodzakelijk om meer reuring op de Groningerstraat te krijgen.
Ditmaal kreeg de stichting hulp van de familie Dalstra, die aan de weg woont. “We willen naar een veilige nieuwe oplossing,” zei mevrouw Dalstra. “Ik wil graag dat jullie als gemeente opnieuw hiernaar kijken. Het kan niet zo zijn dat één familie alles tegenhoudt, terwijl zij geen recht van overpad hebben.” De reden dat Dalstra de raad toespreekt heeft vooral te maken met de veiligheid. “Ik houd mijn hart vast: als er een keer een vrachtwagen voor de huidige entree staat, kunnen we geen kant meer op.” Volgens Dalstra moet de andere ontsluiting zo snel mogelijk opengesteld worden voor het verkeer.
Voor het CDA is het onbegrijpelijk dat de tweede uitrit vanaf het parkeerterrein afgesloten blijft met betonblokken, zei Romke van der Wal. Hij wil dat de gemeente snel met een oplossing komt. Volgens hem zou het beter zijn om eenrichtingsverkeer op de weg in te stellen. Daar is het college en het ambtelijk apparaat nog niet zo happig op. Zo stelde ambtenaar Erik de Boer dat in een eerder stadium de politie al een negatief advies heeft gegeven voor eenrichtingsverkeer vanuit het parkeerterrein. Binnenkort spreekt de gemeenteraad opnieuw over de situatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here