Plaats: Zwembad de Griffioen Grijpskerk

0
20
Grijpskerk - opening zwembad 1

Grijpskerk - opening zwembad 2 Grijpskerk - opening zwembad 3 Datum: 2 mei
Tijd: 16.00 uur

 

Eens in de zoveel tijd noteert de (On)genode gast per ongeluk een verkeerd tijdstip in de agenda waardoor de planning van bezoekjes hopeloos in de war raakt. Zo ook afgelopen zaterdag. Bij de opening van de buurtmoestuin in Zuidhorn sprak ik nog met wethouder Henk Bakker. Wij zouden elkaar vaker deze dag tegenkomen, zei ik nog tegen hem. ‘Zwembroek al klaarliggen?’ heb ik hem nog gevraagd, waarop Bakker zijn hoofd schudde. ‘Daar heb ik helemaal niet eens aan gedacht! Ik kom er dan natuurlijk ook voor de zonnepanelen’, aldus Bakker. ‘Daar heeft de gemeente ook een bescheiden rolletje in gespeeld.’ Om de één of andere reden nam ik aan dat Zwembad De Griffioen om 13.00 uur de deuren zou openen voor de eerste verfrissende duik van het seizoen en zo stond ik om 13.00 uur voor een dichte deur. Ik bleek niet de enige te zijn. Twee meisjes stonden zelfs al om 12.30 voor de deur, met hun zwemrugzak op de rug en handdoek om de nek. Het zwembad bleek echter pas om 13.30 uur open te gaan. Jacques Mulder, voorzitter van Zwembad de Griffioen, kan wel lachen om mijn vergissing. ‘Had je even op de website moeten kijken’, zegt hij. ‘Of nu even een halfuurtje wachten!’
Helaas laat mijn drukke planning dat niet toe, en beloof ik later op de middag terug te komen. Ik vertrek weer, terwijl Jacques samen met een grote groep vrijwilligers nog hard werkt om de laatste puntjes op de I te zetten voor de opening.
Uiteindelijk is het pas een uur of vier ’s middags als ik weer terug kan zijn in het buitenzwembad. Het is de hele middag redelijk mooi weer geweest, maar eenmaal in Grijpskerk hangt er toch wat bewolking voor de zon. Dat valt ook te merken aan de drukte in het zwembad. Volgens het badpersoneel, dat dit seizoen bestaat uit Moniek Mosterman,
Rina van der Wilt, Grieta Postma, Annie Hoek, Leida Kuperus en
Hillie Veenhuizen, is het ’s middags enorm druk geweest in het zwembad. Het is echter inmiddels wat kouder geworden, waardoor het voor veel kinderen na anderhalf uur zwemmen wel weer mooi is geweest. Nog een tiental kinderen is druk in de weer met de stormbaan die in het diepe bad ligt waarop zij tikkertje doen.
Ik neem even gebruik van de gelegenheid om toe te zien hoe het zonnepanelenpark er uit is komen te zien. Eerder deze middag heeft Henk Bakker deze geopend samen met de heer Veenstra van het SNS Fonds. Zwembad De Griffioen heeft de afgelopen periode dat het zwembad dicht was gebruikt om te investeren in duurzame materialen om zo het behoud van het zwembad te kunnen garanderen. Met dank aan een aantal sponsoren, het SNS Fonds, de Rabobank en de gemeente Zuidhorn, zijn er zonnepanelen aangeschaft. Ook werd er een nieuwe pomp aangeschaft. Met deze maatregelen hoopt het zwembad een kostenbesparing te hebben van ongeveer de helft ten opzichte van de kosten die het zwembad het afgelopen jaar heeft gemaakt.
Uiteindelijk spreek ik nog even met één van de badjuffen. Ze heeft duidelijk zin in het nieuwe seizoen. ‘Er staan weer zoveel leuke activiteiten in de agenda! Zo gaan we op 16 mei weer ‘Auto-te-water’ doen. Dit was de vorige keer enorm geslaagd. Veel mensen weten niet wat ze moeten doen wanneer ze met de auto in het water raken. Op een veilige wijze leren we de deelnemers wat ze wel en niet moeten doen wanneer ze met de auto te water raken. Erg leerzaam! Daarnaast gaan we natuurlijk weer heel veel doen voor de kinderen. Zwemlessen, zeskamp, noem maar op! Reden genoeg om deze zomer eens een plons te komen nemen!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here