Spektakel op tuigpaardenconcours

0
7
Grootegast - tuigpaardenconcours

GROOTEGAST – Op Hemelvaartsdag wordt in de Notoaristuun in Grootegast het tuigpaardenconcours gehouden. Op dit concours zullen onder andere de tuigpaarden- en hackneyrubrieken twee keer twee verschillende shows presenteren. De Black Pearls uit de kop van Noord-Holland zullen charmes showen, waarbij de imposante Friese paarden onder het zadel worden gereden door dames in kleurrijke kleding. Het spektakel zal komen van de marathonrijders. Dit jaar komen er vier tandem aanspanningen met Welsh-pony’s. Ook bij de tuigpaarden en hackneys zijn de rubrieken goed gevuld. Bij de hackneys staan er maar liefst elf stuks genoteerd. Ook zullen er vier dubbelspan hackneys aanwezig zijn. Het concours zal traditioneel om 12.00 uur starten met tuigpaarden voor de boerenwagen. In deze rubriek zal Berend Tjoelker uit Opende zelfs twee paarden laten starten. Hij rijdt zelf zijn paard Dock en Timberley wordt door Jan Rozeveld gereden. In de lage limiet zullen 11 aanspanningen starten. Opvallend is dat hier een aantal jonge rijders aan de start verschijnen uit de eigen omgeving: Erik van der Veen uit Opende en Mart Helmus uit Niekerk. In de grote limiet zal de hengst Atleet van Wim Cazemier te bewonderen zijn. Hij moet het ook dit jaar weer opnemen tegen onder andere de elegante Bastiaan van Erik van der Veen uit Opende. Het concours wordt afgesloten met de rubriek dubbelspan voor de spider, maar niet voordat het publiek heeft genoten van twee keer twee totaal verschillende  shows.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here