Taptoecommissie gaat uitdagingen niet uit de weg

0
13
woudklank

Parade door dorp, show en concert op Marktplein

GROOTEGAST – ‘Het talent ligt op straat’. Het was zo leuk bedacht door de organisatie van de Taptoe in Grootegast: speciaal voor de talentvolle jongeren van Grootegast en omstreken voorafgaand aan de Taptoe Straatshow een soort open podium in de Hoofdstraat van Grootegast waarbij de jongeren hun talenten konden laten zien aan wie het maar wilde zien. Of dat nou ging om goochelen, zingen, dansen of een ander talent, een ieder stond vrij om mee te doen. De organisatie, bestaande uit Jenne Kits, Henriette Homan, Nanja Jurjens en Anja Buist hebben jammer genoeg moeten besluiten om ‘Het talent ligt op straat’ niet door te laten gaan. ‘Helaas hebben we moeten besluiten dit onderdeel af te gelasten’, vertelt Anja Buist namens de Taptoe-commissie Grootegast. ‘Alle scholen hadden de kinderen de uitnodiging doorgegeven, maar helaas kwam daar geen respons op’. Door de teleurstellende opgave – er gaf niemand zich op – wordt dit onderdeel van de feestweek geschrapt. ‘Dus we focussen ons weer op waar we als Taptoe-commissie altijd de focus op hebben gelegd: de muziek!’
Ook de Taptoe is dit jaar anders dan anders. De deelnemende bands – Marching Band Woudklank Grootegast, Showkorps D.I.N.D.U.A. uit Oldekerk en Showband Marum – zullen op vrijdag 8 mei om 18.45 beginnen met een parade door onder andere de Hoofdstraat en de Rondweg. Om 19.30 zullen de bands vervolgens op het Marktplein een concert/show geven. Een evenement dat gratis toegankelijk zal zijn voor het publiek.
‘De keuze om het dit jaar over een andere boeg te gooien heeft alles te maken met geld’, vertelt Anja. ‘Voor de organisatie van een volledige Taptoe is een hoop geld nodig. Er zijn nog een heleboel bedrijven die ons een warm hart toedragen, maar de bijdragen uit sponsoring worden wel steeds minder. Sommige sponsors zijn genoodzaakt om zich terug te trekken, anderen kunnen minder geven dan voorgaande jaren. De crisis is nog steeds niet voorbij, en bedrijven hebben simpelweg niet altijd de mogelijkheid om evenementen als de Taptoe te sponsoren. Daar hebben we ook alle begrip voor’.
Juist om de bedrijven eens wat terug te doen is het plan opgevat om de Taptoe anders aan te pakken. ‘Doordat we nu de Hoofdstraat in gaan, hopen we dat het publiek er een combinatie van maakt. En een kijkje nemen bij de muzikale optredens, én nog even de winkels in. Daarom hebben we ook gekozen voor de vrijdagavond. Zo hopen we dat de ondernemers er ook wat aan hebben. Een wisselwerking dus’, aldus Anja.
Hoe de toekomst er uit komt te zien voor de Taptoe is op dit moment nog niet zeker. ‘Dat hangt er vanaf hoe het vrijdag zal gaan. Als het een succes is doen we het de volgende keer misschien wel weer op deze manier. Maar de Taptoe zoals we deze gewend zijn hoort ook zeker bij de opties. Het heeft uiteindelijk allemaal met geld te maken. Als er maar genoeg geld binnenkomt is er van alles te realiseren. We blijven in ieder geval kijken naar wat goed gaat, wat beter kan en waar we nieuwe activiteiten kunnen bedenken voor bijvoorbeeld de jeugd. Dit jaar pakte dat niet zo uit als gehoopt, maar wie weet lukt het een volgende keer wel om iets voor de jeugd op poten te zetten. Er blijft voor ons in ieder geval genoeg uitdaging!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here