Toch geen fusie tussen CJS De Kring en OBS De Coepel

0
12

ZUIDHORN –De voorgenomen fusie tussen de scholen CJS De Kring en OBS De Coepel in Zuidhorn gaat voorlopig niet door. De fusie die onder het bevoegd gezag van Stichting Westerwijs voltrokken zou worden is door het bestuur van De Kring afgebroken. Na gesprekken tussen de voorzitter van het bestuur en de algemeen directeur a.i. van Stichting Westerwijs met het schoolteam, de MR, de directeur en de ouders van De Coepel is er onlangs tijdens een bestuursvergadering besloten dat de fusie wordt afgewezen. De argumenten voor dit besluit hebben te maken met schaalgrootte, het niet overdragen  van openbaar onderwijs, financiële onzekerheden en de gevolgen voor het personeel en het zorgvuldig omgaan met ouders die verschillend denken over de fusie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here