Zur Beuckenswijk publiekstrekker Grasbaan Eenrum

0
15
drafsport

EENRUM – Vrijdag 8 mei rond 16.00 uur wordt het weer druk in Eenrum. De traditionele grasbaanraces voor de snelle dravers starten dan. Niet minder dan tien goed bezette koersen staan op het programma.
De organiserende Baanvereniging heeft er alles aan gedaan de baan in voortreffelijke staat te brengen. Ook het bedrijfsleven in Eenrum en verre omtrek heeft zijn steentje bijgedragen. Dat is gebeurd in de vorm van een financiële bijdrage aan het te verrijden prijzengeld, maar ook staat er traditioneel een boerenwagen stampvol aantrekkelijke extra prijzen gereed op het middenterrein. Trainers, rijders en dravers weten dat en zullen in de goedgevulde koersen hun beste beentje willen voorzetten. De inschrijvingen zijn er naar. Ook is als hilarisch extraatje een zogenaamde duosulky koers aan het programma toegevoegd. Achter de snelle dravers nemen plaats plaatselijke prominenten en een paar sportieve drafsportjournalisten. Dat wordt lachen, want ook dan gaat de draver hard, heel hard!
Voor de snelste draver van allemaal moet het talrijke publiek wachten tot de laatste koers. Rond een uur of acht maakt de absolute crack Zur Beuckenswijk zijn opwachting. Die geniet een ongekende populariteit bij de liefhebber. Deze hoog op de benen staande bruine ruin is het te kloppen paard. Hij komt net als vorig jaar graag naar Eenrum. Toen won hij de stayerskoers. Alsof het niks was. Steeds twee-driedik door de bochten. Eigenaar Johannes Kramer uit Buitenpost wees tegenover het journaille met de vinger richting Eenrumer toren: “Kijk daar plaatste hij zijn beslissende aanval…”. De rest was ogenschijnlijk kinderspel. Deze absolute publiekstrekker is populair. Jan Willem Kromkamp zit prinsheerlijk achter deze crack. De laatste, de tiende koers start nummer 9. Hij moet 50 meter voorgeven aan vier paarden in de eerste band. Verwachting is dat Zur ondanks de handicap de traditionele krans weer om zijn nek gehangen krijgt. Er komen meer toppers. Wat te zeggen van de grasbaankampioen van vorig jaar, de roodschimmel Apache Wolfhorn in de 7de koers nr 3. In het zesde nummer acht de bijna miljonair de Fransman Riglorieux du Bois uit de stallen van Henk Grift.
De organisatie geeft de meeting de leuke leuze mee: Er Gaat Niets Boven
Groningen? Dat vraagteken staat er niet voor niks. Het antwoord is Eenrum! Vrijdag zet Eenrum zijn beste beentje voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here