“De kers op de taart is het optreden van Noorse held Karl Seglem”

0
12
Zuidhorn Gert Drion

ZUIDHORN – Op zaterdag 6 juni komen spraakmakende internationale, nationale en regionale jazzmusici te gast naar De Gast in Zuidhorn. In de fraaie laan De Gast bekend van statige huizen en prachtige tuinen komen artiesten zoals Micheal League, Shirma Rouse en Noorse held Karl Seglem optreden.
Geert Drion is als voorzitter betrokken bij de organisatie van ‘Jazz te Gast’.
“Sinds drie jaren proberen we het festival op een hoger plan te tillen met een professionelere aanpak. Om de twee jaar vindt er afwisselend een jazz of beeldende kunst evenement plaats. Het is leuk om goede kunstenaars bij elkaar te brengen en onder één vlag te laten ontmoeten op de mooie locatie van De Gast. Het is heel gezellig dat iedereen dan bij elkaar komt zoals schoolkinderen, dorpsbewoners, winkeliers en publiek” vertelt Geert.
In de middag valt er op 6 juni vanaf 14.00 uur te genieten van gratis optredens van Michael league (van Snarky Puppy), Shirma Rouse, Tim Wes, Rik Mol en DJ Sandstorm, en ‘s avonds is de kers op de taart het optreden van Karl Seglem. “Het heeft ons twee jaar voorbereiding gekost om dit voor elkaar te krijgen. We hebben de artiesten samengesteld op basis van flexibiliteit. Ze moesten het leuk vinden om in een ongewone setting geïmproviseerd samen te spelen. We hebben hiervoor Angelique van Os gevraagd om vanuit haar netwerk de geschikte art iesten bereid te krijgen om te komen spelen”, zegt Geert.
Micheal League komt speciaal vanuit New York naar Zuidhorn om met Shirma Rouse op te treden. Daarnaast is er ook een speciaal schoolprogramma voor de kinderen van groep zeven en acht samengesteld. “Bij de opening geven ze een ritmisch optreden waarbij ze gebruik maken van potten en pannen. Verder is er een talent-stage waar jonge muzikanten die op het conservatorium studeren of willen studeren de gelegenheid krijgen om op te treden. Susan Koek heeft de presentatie van de talent-stage op zich en studeert zelf aan het conservatorium in Haarlem”, stelt Geert.
Verder kan er met 200 andere gasten voor 12,50 euro aan het eind van de middag om 18.00 uur worden gedineerd aan een lange tafel, midden op de Gast. “Het festival is echt georganiseerd door het dorp en voor het dorp. Het is uniek dat iedereen mee doet zoals de muziekschool, kinderen, winkeliers en de bewoners van de Gast die hun tuinen beschikbaar stellen. Het festival past goed bij het karakter van het dorp Zuidhorn, want het is laagdrempelig en je kunt echt dichtbij de artiesten komen. Het is heel persoonlijk op die manier. Ik kijk er echt naar uit dat het festival waar we al zo lang mee bezig zijn nu echt gaat plaatsvinden”, vertelt Geert enthousiast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here