Eenrum maakt zich op voor 38e Hemelvaartsmarkt

0
12

EENRUM – Aankomende donderdag 14 mei is de jaarlijkse Hemelvaartsmarkt in Eenrum. Elk jaar is deze markt een groot succes waarvoor mensen van heinde en verre naar Eenrum komen. De markt wordt om 9.00 uur geopend met het luiden van de kerkklok. De markt duurt tot 17.00 uur.
Dit jaar is de 38e editie van de Eenrumer Hemelvaartsmarkt. Er is van alles te beleven op de markt. De Plantsoenstraat, Hereweg, Dorpsplein, Hoofdstraat, Oudekerkhofspad en Raadhuisstraat zijn op Hemelvaartsda het domein van marktkooplui. Er komt een kinderspeelplaats op de parkeerplaats van de supermarkt COOP Smit.
De Eenrumer molen De Lelie zal de hele dag geopend zijn voor het publiek. In de Eenrumer kerk is een expositie te zien van de kunstenares Elizabeth Vink uit Zuidwolde. Vink is ook bekend als zangeres en zal op Hemelvaartsdag  dan ook als zodanig optreden, evenals een paar van haar zangleerlingen.
De Eenrumer toren is deze dag te beklimmen. Daarnaast is er een uitgebreid muzikaal aanbod. Dweilorkest ‘De Neut’nbieters’ uit Ten Boer zal de hele dag aanwezig zijn, Ainrommer Shantykoor zal gaan optreden, evenals de band ‘Heavy Clay’.
De organisatie adviseert de bezoekers, die met de auto naar Eenrum willen komen, de aanwijzingen op de borden en van de politie zorgvuldig en goed op te volgen. De route naar Eenrum en de parkeergelegenheid (de voetbalvelden van V.V. Eenrum) zullen via borden duidelijk worden aangegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here