Koninklijke onderscheiding voor Dineke Oostra-Kamminga

0
9
Gerkesklooster - lintje gloria dei

GERKESKLOOSTER – Een grote verrassing voor Dineke Oostra-Kamminga uit Gerkesklooster tijdens het voorjaarsconcert van Chr. Brassband Gloria Deï afgelopen zaterdag. Burgemeester Gerbrandy van de gemeente Achtkarspelen reikte een Koninklijke Onderscheiding uit aan Dineke. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dineke was in 1985 medeoprichtster van Jeugdbrassband Projunior en is tot op heden nog steeds dirigente van deze brassband. Projunior verleende zaterdag ook haar medewerking aan het concert van Gloria Deï. Burgemeester Gerbrandy noemde Dineke een bijzonder mens, en noemde het bijzonder wat zij, vooral op muzikaal gebied, allemaal heeft betekend voor het tweelingdorp Gerkesklooster-Stroobos. Dineke is inmiddels al 36 jaar lid van Brassband Gloria Deï. Op 18-jarige leeftijd werd zij dirigente van Projunior en in de dertig jaren die volgden heeft zij met veel passie jeugd enthousiast gemaakt voor de brassbandmuziek. Naast de brassbandmuziek is Dineke groot promootster van zang en heeft zij altijd geprobeerd kinderen al zo jong mogelijk enthousiast te maken voor zingen. Daarom heeft ze ooit kinderkoor en meidengroep Tonika opgericht. Ook was ze medeoprichtster en dirigente van Gospelgroep Solid Foundation. Inmiddels staat Dineke ook alweer zeventien jaar voor het Christelijk Gemengd Zangkoor Zingt Gode Lof. Ook speelde Dineke een belangrijke rol in de musicals van Gerkesklooster-Stroobos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here