Loopgroep Zuidhorn loopt 202 kilometer met bevrijdingsvuur

0
7
Zuidhorn - loopgroep Zuidhorn

ZUIDHORN – De Loopgroep Zuidhorn heeft voor Bevrijdingsdag het bevrijdingsvuur uit Wageningen gehaald. Een delegatie van de loopgroep ging naar Wageningen om het symbool voor leven in vrede en vrijheid op te halen. Loopgroepen uit heel Nederland waren aanwezig bij de ceremonie om vervolgens het vuur door heel Nederland te verspreiden.
Namens de loopgroep Zuidhorn mocht Karin Danhof de fakkel van de burgemeester van Wageningen in ontvangst nemen, waarna een estafettetocht van 202 kilometer van start ging. Onderweg kwamen de lopers terecht in verschillende weeromstandigheden en moest hun tocht zelfs even gestaakt worden vanwege naderend noodweer. Na Noordhorn wachtte de groep nog een aangename verrassing. Er was een grote groep clubgenoten die de lopers en fietsers een warm welkom heten. Samen liepen ze Oldehove binnen onder warm applaus van het toegestroomde publiek. Wethouder Henk Bakker nam vervolgens het vuur van de loopgroep in ontvangst. Foto door Lies van der Wal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here