Paulien Schreuder

0
15
Ulrum - Paulien Schreuder

ULRUM – Paulien Schreuder en Annemarie Streelman zijn op dit moment bezig met de  laatste voorbereidingen voor de vijfentwintigste editie van de Halve Marathon van Lauwersoog-Ulrum.  “Inmiddels hebben we een nieuw bestuur weten te vormen die ons vanaf volgend jaar opvolgen. Het nieuwe bestuur bestaat uit twee mannen en vier vrouwen uit Ulrum. We vonden het tijd voor vernieuwing en nieuwe ideeën. Zo is de toekomst van de Halve Marathon in ieder geval gegarandeerd. Het nieuwe bestuur loopt nu al met ons mee waardoor we ze alvast kunnen inwerken. Gelukkig hebben we hierdoor wat versterking, want het is een hele klus. Onze grote kracht Peter Modderman is twee jaar geleden overleden en sindsdien missen we de bevlogenheid die we toen met hem hadden. Vorig jaar gaf zijn echtgenote het startschot, dat was erg mooi. Hoewel ik echt een warm hart heb voor de Halve Marathon heb ik ook veel vertrouwen in het nieuwe bestuur. Ik vind het leuk dat ze ook een Twitter en Facebook account gaan bijhouden. Dat is echt van deze tijd”, vertelt Paulien. Op 1 augustus wordt er om 11.30 uur bij café Neptunus in Ulrum gestart en het evenement is voor iedereen toegankelijk. “We hopen op 800 deelnemers. Er werken veel vrijwilligers aan mee en voor het dorp is het echt een hele happening. Ik vind het mooi om hieraan mee te werken omdat het me de kans geeft iets voor het dorp te doen”, zegt Paulien. Een voorinschrijving kost 11,30 euro en op de dag zelf kan er voor 12,50 euro meegedaan worden. Leo Cullens geeft dit jaar het startschot omdat hij vijfentwintig jaar geleden aan de basis stond. Wat ooit als een grapje begonnen is inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here