Situatieschets De Marne

0
12

DE MARNE – De gemeente De Marne laat ieder jaar zien hoe het in haar 21 dorpen staat met de bevolkingsontwikkeling, de werkgelegenheid, de huizenmarkt, het inkomen en de inkomstenbronnen. Deze gegevens zijn te vinden op www.dorpen.demarne.nl. Als aanvulling is er sinds dit jaar ook per dorp te zien hoeveel woningen te koop staan, er verkocht zijn en welke prijsklassen er het meest voorkomen. Hierbij is er onder meer te zien dat er meer dan twee keer zoveel huizen te koop zijn gezet als in de afgelopen drie jaar. Ook is er informatie te vinden over het aantal verhuizingen. Vorig jaar kwamen er 324 nieuwe inwoners bij en vertrokken 438 mensen uit de gemeente. De werkgelegenheid in dit gebied loopt terug. In twee jaar tijd is het aantal mensen zonder werk gestegen met 190. Dat komt vooral door het faillissement van Heiploeg in Zoutkamp. Maar er is bijvoorbeeld ook een lichte toename van werkgelegenheid in Pieterburen/Broek en Lauwersoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here