Wat voor toekomst heeft KanaalPOP in Zuidhorn?

0
13

SWgZ organiseert brainstormavond

ZUIDHORN – Het cultuur- en muziekfestival dat de afgelopen zeven jaar georganiseerd werd vanuit de Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ) heeft een onzekere toekomst. De werkgroep KanaalPOP heeft bij de SWgZ te kennen gegeven dat ze stoppen met de organisatie van het meerdaagse festival. Samen met betrokkenen en geïnteresseerden wil de stichting kijken of een doorstart of vervolg van het succesvolle meerdaagse festival mogelijk is. Het is duidelijk dat het besluit van de werkgroep een enorme aderlating is, maar het betekent niet direct het einde van KanaalPOP of een soortgelijk festival in Zuidhorn. Het festival wordt breed gedragen door een grote groep vrijwilligers die in sommige gevallen al jaren verbonden zijn aan het festival. Daar komt bij dat er veel geluiden zijn vanuit de inwoners van de gemeente Zuidhorn dat ze het festival niet graag zien verdwijnen. Het festival is in zeven jaar tijd uitgegroeid tot een volwassen streekevenement waar een boel taken en verantwoordelijkheden bij horen. Een nieuwe opzet van de organisatiestructuur zou deze lasten moeten kunnen verdelen, maar dan is het wel noodzakelijk dat er mensen met speciale kwaliteiten opstaan. Aan de hand van een bijeenkomst wil SWgZ met alle betrokkenen en geïnteresseerden brainstormen over de mogelijke toekomst van een festival, inventariseren hoeveel mensen vrijwillig actief bij willen dragen en over welke kwaliteiten deze mensen samen beschikken.
Aan de hand van deze factoren zal er worden besloten of en wanneer en in welke hoedanigheid KanaalPOP verder gaat. Dat KanaalPOP door zou kunnen gaan in een andere vorm, of onder een andere naam wordt niet uitgesloten. Wie hier ook inspraak in wil hebben of als talentvol persoon iets zou kunnen betekenen, is van harte welkom op de brainstormavond op woensdag 27 mei om 19.30 in het Cultureel Centrum Zuidhorn. Wie van plan is om te komen op de brainstormavond wordt gevraagd dit te laten weten aan het Steunpunt Welzijn. Dit kan door tussen 9.00 en 12.00 te bellen naar 0595-508666 of door te mailen naar steunpuntwelzijn@swgz.nl. Neem voor meer informatie contact op met Buurtwerker Sandra ter Veen:  06-21334319, E-mail: s.terveen@swgz.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here