Achtkarspelen moet met nieuw accommodatiebeleid komen

0
13

BUITENPOST – De gemeente Achtkarspelen moet uiterlijk volgend jaar met een accommodatiebeleid komen, waarin precies staat welke kosten de komende jaren gemaakt moeten worden om alle gebouwen in stand te houden. De raad heeft woensdag een plan daartoe van het CDA unaniem aangenomen. Door het beleid moet de raad beter inzicht krijgen over wanneer welke uitgaven gedaan moeten worden.
De plannen konden niet direct op een meerderheid rekenen. Zo vroeg de FNP zich hardop af of het college wel genoeg tijd heeft om de plannen rond te maken. “Dit staat niet specifiek in het collegeakkoord vermeld,” stelde Sjoerd Groenhof. “Wij vinden het wel belangrijk, maar het moet ook mogelijk zijn.”  Daar dacht de PvdA heel anders over. Volgens voorman Theun Nicolai heeft zijn partij er zelfs ‘een duidelijke mening over’. Aanleiding voor de uitspraken is een vorig plan van wethouder Marten van der Veen (FNP) over de aansprakelijkheid bij sportverenigingen. “Wij hebben hier een vervelende nasmaak van gekregen. Toen het college zei dat het geregeld was, kregen we een dag later een brief van acht verenigingen waaruit bleek dat het niet in orde was. Wij willen geen grootmoedige uitspraken meer.” Dat de PvdA ‘gedoe in de toekomst’ wil voorkomen, was iets wat alle partijen aansprak. Toch bleef de FNP erop hameren dat het beleid niet ten koste mag gaan van het huidige collegeprogramma. Dat doet het volgens wethouder Gerda Postma (PvdA) niet. Wel stelde ze dat de plannen vertraging kunnen oplopen als de raad tussentijds dingen wijzigt voor accommodaties of verenigingen. Voor het CDA was dat geen probleem. Lydeke Zandbergen stelde dat zij de wachttijd daarvoor over heeft. Reden uiteindelijk voor de hele raad om met de plannen in te stemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here