De Marne steunt bewoners- initiatieven Onderlinge hulp

0
7

DE MARNE – Inwoners van De Marne kunnen met ingang vanaf 12 mei initiatieven indienen voor het organiseren van onderlinge hulp in de straat, wijk of dorp. Tussen 2015 en eind 2017 kunnen zij bij de gemeente  terecht  voor advies, ondersteuning en/of  voor een financiële bijdrage. Het kan een nieuw idee  zijn, maar het kan ook gaan om een al bestaand initiatief dat een nieuwe impuls kan gebruiken.  De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners omzien naar elkaar, vandaar dat zij dit wil ondersteunen.
Het kan bijvoorbeeld gaan om initiatieven op het gebied van vervoer, boodschappen doen,  hulp bij administratie, (informele) zorg of begeleiding van kinderen. Ook de kosten voor bijvoorbeeld het oprichten van een (zorg-) coöperatie komen voor vergoeding in aanmerking.  
Meer weten over de mogelijkheden? Stuur een e-mail naar  j.berghuis@demarne.nl  (bereikbaar op dinsdag en donderdag) of bel 0595 575500. Op de website www.demarne.nl vindt men meer informatie over de voorwaarden van toekenning. Dat vindt u onder Stimuleringsregeling onderlinge hulp. Op verzoek kan dat ook worden toegezonden.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here