Gaele Postma

0
26
Zoutkamp - Gaele Postma

Voorzitter Vlaggetjesdagen
Zoutkamp

‘Aankomend weekend zijn weer de Vlaggetjesdagen in Zoutkamp. Vier dagen lang staat Zoutkamp dan in het teken van het begin van het garnalenseizoen. Het zijn prachtige dagen, maar ik ben ook altijd weer blij als de maandag geweest is, want het is wel heel intensief. Na de MKZ-crisis ben ik voorzitter geworden van de Stichting Vlaggetjesdagen Zoutkamp. Met de MKZ-crisis konden de Vlaggetjesdagen niet doorgang, waarop het toenmalige bestuur besloot er mee op te houden. Er is toen een nieuwe groep mensen opgestaan, en sindsdien zijn wij verantwoordelijk voor het feest. We beginnen ieder jaar al in september met de voorbereidingen. Er komt nogal wat bij kijken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de garnalenkoningin. Maar twee mensen in het dorp weten wie dat gaat worden. De garnalenkoningin presenteert zich tijdens de Vlaggetjesdagen aan het publiek, maar voor dat moment weet nog niemand wie het is. Dat wordt wel steeds moeilijker, want zie ieder jaar maar eens een geschikte dame te vinden. Ze moet natuurlijk wel een praatje kunnen houden. Op Pinkstermaandag begint het jaar voor haar, wanneer zij een speech houdt over het reilen en zeilen in de visserij.
Om de Vlaggetjesdagen een succes te houden moeten we ieder jaar nieuwe activiteiten verzinnen. De hoofdmoot blijft ieder jaar hetzelfde, maar daaromheen is het van belang om steeds nieuwe dingen te doen. Zo hebben we dit jaar bijvoorbeeld voor het eerst de talentenjacht Zoutkamp got Talent met medewerking van Gré Parelmoer. Ook komt dit jaar Radio NL met een show. Het hele programma staat op de website www.pinksteren-zoutkamp.nl. Op Pinkstermaandag komen er zo’n 25.000 mensen naar Zoutkamp. Er zijn een aantal vrijwilligers die dan flink de benen uit het lijf lopen. Een andere categorie Zoutkampers grijpt deze dag aan om zelf feest te vieren.
We doen de Vlaggetjesdagen momenteel met een groep van zo’n vijfentwintig vrijwilligers, naast het bestuur. Dat zouden best een paar mensen meer mogen zijn. Vele handen maken licht werk.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here