Glasvezelproject Surhuisterveen van start

0
6

SURHUISTERVEEN – Gedeputeerde Sietske Poepjes heeft samen met wethouder Marten van der Veen bij Van der Lijn Wereldmode het officiële startschot gegeven voor de aanleg van glasvezel. Door toekenning van provinciale pilotsubsidie voor het glasvezelproject in Surhuisterveen, kon de schep eindelijk de grond in.
Het is de bedoeling een internetstructuur op basis van glas uit te rollen naar bedrijven, in eerste instantie in Surhuisterveen. Met de bijdrage van de provincie kunnen tegelijkertijd voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd ter voorbereiding van verdere verglazing. Voordat aanleg van glasvezel in de gehele gemeente plaatsvindt, moet blijken wat de pilot in Surhuisterveen oplevert. Begin 2016 neemt de gemeente hierover een besluit op basis van de ervaringen en in nauwe samenwerking met de Coöperatie Glasvezel Achtkarspelen.
De exploitatie van het glasnetwerk is samengebracht in Coöperatie Glasvezel Achtkarspelen. In samenspraak met de gemeente formuleert de coöperatie de strategische koers voor de verdere uitbouw. Bedrijven in Surhuisterveen die een aansluiting willen op het glasvezelnetwerk kunnen zich melden via de website fluch.nl, de nieuwe naam van het glasvezelproject.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here