Grootegast te licht bevonden; kat in ‘t bakkie voor Grijpskerk

0
14

Eerste ronde Nacompetitie

STREEK – Grijpskerk liet er geen gras over groeien in de eerste wedstrijd:  8-1. Grootegast verslikte zich weer eens in een Friese ploeg.
Buitenpost zat in de wachtkamer. De Blauwkes zitten in een poule van drie clubs, die strijden om een plaats in de Hoofdklasse. Trainer Patrick Zwart zag Leerdam met 2-0 winnen van Sparta. Komende zaterdag speelt Buitenpost uit bij Sparta Enschede en krijgt dan 30 mei RC Leerdam op visite. “De Hoofdklasse zou uniek zijn en voor een dorp als Buitenpost een rijke ervaring”, zegt Zwart  ’t Fean ’58 opende met en gelijkspel bij De Witte Peal (DWP) uit Sintjohannesga. De Feansters kwamen met 1-0 achter, maar Auke van der Wal maakte ver in de tweede helft weer gelijk: 1-1. Het was een terechte uitslag. DWP was in het eerste deel gevaarlijk. Na rust trok de thuisclub de wedstrijd naar zich toe. De winnaar van deze tweeluik treft de winnaar van Grootegast-Workum. Grijpskerk liet in de eerste nacompetitiewedstrijd geen spaan heel van vierde klasser GEO: 8-1. Grijpskerk beet zich aanvankelijk stuk op een verdedigend GEO, dat uit de eerste uitval de 0-1 maakte. Grijpskerk was even de kluts kwijt, pakte de draad weer op en denderde na de pauze over de ploeg uit Garmerwolde heen. Met name de in het veld gebrachte Erwin Smit, zorgde voor een stormloop. Smit scoorde twee keer en Ron Stoutmeijer drie keer. Maar de mooiste werd bewaard tot het eind en kwam op naam van Stefan Reker die een voorzet knetterhard inkopte: 8-1. De terugwedstrijd wordt een formaliteit. “Kat in ’t bakkie”, weet Henk Buikema nu al. Een droevige stemming bij Fc Grootegast dat begon met een 0-1 verlies op eigen terrein tegen eveneens derde klasser Workum. “We werden in de eerste helft weggeblazen door de vechtlust van Workum en kwamen dit niet te boven”, sprak Johan Wardenier, die maar weer eens wees naar de scheidsrechter. “Ite Hoolsema werd het veld uitgeschopt en door kleine overtredingen kwamen we niet in het spel”. Slecht uitverdedigen van Michel Wardenier werd Grootegast fataal. “Ik heb zeker goede hoop dat we het om kunnen buigen”. En dat moet zeker kunnen met de klasserijke spelers, die maar niet om kunnen gaan met fysiek voetbal. De Lauwers bleef steken op 2-2 tegen Woudsend, die Oedse Paauw een ‘ploeg van niks’ noemde. “Maar De Lauwers was ook niet vooruit te branden”, erkende de leider. De thuisclub kwam met 0-2 achter. De ommekeer was wonderbaarlijk. Bert Jager kwam overvliegen van zijn vakantieadres op Sardinie, landde op Dusseldorf,  kwam het veld in en scoorde prompt de 2-2. Komende zaterdag de terugwedstrijd, met dan Jager vanaf het begin erbij.  Zondag kreeg Kloosterburen een geweldige pandoeri van ODV uit Wijnjewoude: 3-8. Kloosterburen had een totale off-day. Het was slappe hap tegen de Friezen van Auke Birza, die wel beter voetbalden. Persoonlijke fouten leidden tot een 1-4 achterstand. Vervolgens miste de anders zo trefzekere Bert Mennes een strafschop. In de tegenstoot werd het 1-5 en speelden de gasten het goed uit. “Kloosterburen uitgespeeld? Nee! We gaan onze huid duur verkopen. Als ODV met 8-3 kan winnen, kunnen wij dat ook”, klinkt het strijdvaardig van voorzitter Ron Bolt. “Pas aan het eind worden de prijzen verdeeld”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here