Kinderen verspreiden duizenden zaadjes voor de bijen

0
8
Grootegast - zaadbombardement.jpg

GROOTEGAST – Kleuters van de Jan Kuipersschool hebben maandagmiddag rondom hun school honderden zaden verspreid. De oudere kinderen van de Jan Kuipersschool uit Grootegast gingen het dorp in om ook daar zaden te verspreiden. Op twintig verschillende basisscholen in het Westerkwartier werd een zaadbombardement gehouden. 3500 leerlingen verspreiden maar liefst zeventienduizend zaadbommen door hun dorpen. Het zaadbombardement is onderdeel van een uitgebreid bijenproject op de basisscholen. Het zaadbombardement moet voor een bloemenzee zorgen en daardoor voor een voedingsbron voor bijen. Uit één zaadbom komen dertien verschillende bloemsoorten. Bijen zijn belangrijk voor een groot gedeelte van de groente- en fruitproductie, evenals de kledingproductie. Het aantal bijen neemt echter ieder jaar af. Daarom heeft Natuur-, Duurzaamheids- en CultuurEducatie Westerkwartier dit jaar gekozen voor een bijenproject op de scholen. Voor dit project werkt de NDCE samen met IVN, de gemeenten Grootegast, Zuidhorn, Leek en Marum en de twintig basisscholen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here