Leerlingen SMG schitteren op provinciaal solistenconcours

0
14

GROOTEGAST – Op het regionaal solistenconcours van de Muziekbond Groningen Drenthe (MGD) in Zuidlaren was de Stichting Muziekschool Grootegast ruimschoots vertegenwoordigd. Leerlingen uit de verschillende muziekverenigingen gingen de strijd aan met in totaal maar liefst 55 solisten en groepen.
In actie kwamen van De Bazuin Lutjegast: Evelien Kroese, Illona Martini en Eelko de Vries, van Beatrix Doezum: Carmen Poortvliet, Else van Dijk, Nienke van der Wier, Rian Marinus, Lianne van der Wier en Wietske de Jong, van Woudklank Grootegast: Lotte Tigelaar, Hilde Mol en Daniël Siepel, Oranje Grootegast: Jantina Huizinga en Sanne Ridderbos en van Dindua Oldekerk Marco de Jong. Een saxofoonkwartet van mv Oranje maakt de deelname uit de regio Grootegast compleet. De jury bestond uit de heren Tuinstra (voor de blazers) en Nowe (voor de slagwerkers). Er werd op een goed niveau gemusiceerd door alle deelnemers.
In de 5e divisie werd Hilde Mol kampioen met 84 punten, en in de 4e divisie ging Lotte Tigelaar met 86 punten met de beker naar huis, beide klarinetleerlingen van docente Monique Gruppen.
In de 2e divisie behaalde Carmen Poortvliet op bugel, leerling van docent Jappie Kuipers, het mooie resultaat van 91 punten, waarmee ze niet alleen kampioen werd in haar divisie, maar ook nog eens de beker van het hoogste resultaat van de dag mee mocht nemen naar huis. In de komende maanden zal blijken welke solisten uitgenodigd worden voor het Nederlands Kampioenschap voor Solisten, dat gehouden zal worden op zaterdag 3 oktober in Utrecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here