Levensreddende cursus auto te water

0
13
Grijpskerk - auto te water

GRIJPSKERK – Om mensen te laten ervaren wat er gebeurt wanneer zij met een auto te water raken, werd zaterdagochtend in zwembad De Griffioen in Grijpskerk de cursus ‘Auto te water’ gegeven. Vragen als ‘wachten tot de bodem is bereikt of meteen proberen uit de auto te komen?’ en ‘rekening houden met passagiers of vooral uzelf redden?’ kwamen daarbij aan bod. Na het uitgebreide theoriegedeelte werd het tijd om daadwerkelijk met de auto te water te gaan. Alle dertien deelnemers gingen in tweetallen met een speciaal voor het zwembad geprepareerde auto te water. Alle deelnemers konden drie keer oefenen. De eerste keer konden zij ontsnappen via het raam voordat de auto was gezonken, de tweede keer moesten zij de deur openen wanneer de auto helemaal op de bodem stond en de derde keer hetzelfde, maar dan achterin de auto. Voor de deelnemers was het een spannende ervaring, maar de cursus werd wel als nuttig en leuk beschouwd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here