Militairen maken Lutjegast een beetje mooier

0
12
Lutjegast - operatie victorie 1

Lutjegast - operatie Victorie 2 Lutjegast - operatie Victorie 3 Lutjegast - operatie Victorie 4 LUTJEGAST – Radio Veronica en de Koninklijke Landmacht sloegen afgelopen week de handen ineen voor een bijzonder project; Operatie Victorie. Omdat het dit jaar zeventig jaar geleden is dat Nederland bevrijd werd van de bezetter, vonden de radiozender en Defensie dat een mooie gelegenheid om Nederland nog een stukje mooier te maken. In zeventig uur tijd voerde de Koninklijke Landmacht zeventig maatschappelijke projecten uit door heel Nederland. Met deze projecten wilde de landmacht naast het goede doen voor de gemeenschap ook zichtbaar zijn voor de burgers. Ook in Lutjegast staken heren van de landmacht de handen uit de mouwen voor een mooi project: ‘De Groene Dorpsploats’, een initiatief van Vereniging Dorpsbelangen Lutjegast. Al jaren wordt er in Lutjegast gepraat over ‘meer doen met groen’. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een natuurlijke speelplaats tussen Lutjegast en het terrein van de Baak. Met dit project wil het dorp een plek creëren voor kinderen om spelenderwijs te leren en te genieten van het landschap. Afgelopen week kwamen militairen van 111 Pantsergeniecompagnie naar dit terrein om een avontuurlijke brug te maken over de poel, en een aantal speeltoestellen te maken. De heren trokken veel bekijks, met name van kinderen uit de buurt. Nog voordat de brug klaar was hadden de kinderen hun laarzen al aangetrokken om te spelen bij en rondom het water, wat enkele kinderen een nat pak kostte. Honderden kikkervisjes werden in de tussentijd gevangen, terwijl de militairen hard aan het werk waren. Soep en broodjes voor de hardwerkende militairen werden verzorgd door inwoners van het dorp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here