‘Referendum over herindeling’

0
10

Er wordt al enige tijd gesproken over een grote gemeente met de naam Westerkwartier.
Ik vraag me echter af of dit wel zo handig is, omdat er nu wel wat samengewerkt wordt door diverse gemeenten, maar of de burger ook werkelijk een gemeente wil is me niet duidelijk. Zelf zie ik een samenvoeging van Zuidhorn met Groningen wel zitten. Dan heb je schaalvoordelen van de grote gemeente, maar tegelijk heb je wel de voordelen van vrij wonen in een dorp. Voor de burger is dit beter. Daar komt bij dat er veel mensen uit het dorp Zuidhorn in Groningen werken. Ze zijn dus toch al aan Groningen gebonden. Voor de dorpen die veel verder van de stad Groningen af liggen is dit minder het geval. Daarom zou ik er dus voor willen pleiten dat Zuidhorn bij de stad gevoegd wordt. De stad Groningen heeft dan ook meer uitbreidingsmogelijkheden doordat Zuidhorn erbij komt. In de praktijk wordt Zuidhorn al met de lijndienst naar de stad verbonden met de stad. Zou nog meer argumenten kunnen bedenken, die voor een fusie met de stad Groningen pleiten. Laat de inwoners van Zuidhorn zelf kiezen. Niet de politiek. Die lopen enkel de gebaande wegen die ze al jaren lopen. De contacten met Leek en Groo-tegast zijn nogal close. Dus van een weloverwogen beslissing kan mijns inziens geen sprake zijn. Graag een referendum, zodat de burger kan beslissen. Niet de heersende elite.
Klaas Jasperse

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here