Alle kinderen van familie Bouwkamp naar ’t Beukenootje

0
32
Sebaldeburen - 5 kinderen kasper en geertje

OLDEKERK – Het commentaar over kinderdagverblijven is de laatste jaren niet van de lucht. De kosten voor de hardwerkende ouders rijzen de pan uit, de opvanglocaties zijn niet flexibel met hun tijden en ook schandalen elders in het land hebben de reputatie van kinderdagverblijven geen goed gedaan. En dat is niet terecht, vinden de leidsters van kinderopvang ’t Beukenootje in Oldekerk. Veel van de ouders die hun kinderen in Oldekerk naar de opvang brengen zijn meer dan tevreden over de verleende service. Zo ook Kasper en Geertje Bouwkamp uit Sebaldeburen, die inmiddels al hun vijfde kind naar de opvang brengen. ‘Wij combineren de opvang. Eén dag per week gaan de kinderen naar een gastouder, en de andere dag brengen we ze naar ’t Beukenootje’.
Toen Geertje en Kasper ouders werden van Pieter, tien jaar geleden, ging het stel op zoek naar een goede opvanglocatie. ‘We woonden toen nog in Lutjegast, en ik werkte in Groningen. De eerste weken hebben we de opvang wat hier en daar bij familie en vrienden geregeld, maar daar waren we al snel klaar mee. We wilden toch meer rust en regelmaat’, vertelt Geertje. Het stel kwam uit bij ’t Beukenootje, omdat dat erg makkelijk op de route lag voor Geertje haar werk. ‘Dat beviel goed, en doet het nog steeds.’ Zowel Pieter (10), Harko (8), Reinder (6), Géanne (3) en Jorinde (0) zijn naar ’t Beukenootje geweest of gaan in het geval van Géanne en Jorinde nog steeds. Géanne heeft het met name erg naar haar zin. ‘Ze vraagt ’s avonds voor het slapen gaan altijd even wat voor dag het morgen is. Als we vertellen dat het morgen crèchedag is dan heeft ze er eigenlijk altijd zin in’.
Positief aan de kinderopvang noemt Geertje het feit dat wanneer er een baby op de opvang komt deze het eerste jaar zoveel mogelijk door één dezelfde leidster wordt verzorgd. ‘Zo is de opvang al snel vertrouwd voor het kind’. Ook de mogelijkheid om met andere kinderen te kunnen spelen is iets wat Geertje erg belangrijk vindt. ‘Dat zou bij een gastouder natuurlijk ook kunnen, maar bij een kinderopvang weet je zeker dat er andere kinderen zijn.’ Ook het overleg wat er dagelijks even gepleegd wordt ervaren Kasper en Geertje als zeer prettig. ‘Na tien jaar ken je de leidsters natuurlijk goed. Je bouwt toch een soort band op met elkaar. En als er eens een keer iets is, dan kun je altijd bellen. Niet dat we dat veel gedaan hebben, maar dat je weet dat het kan is heel fijn.’ Sinds kort krijgen ouders die dat leuk vinden van de leidsters dagelijks een foto via Whatsapp gestuurd. ‘Als de leidsters bijvoorbeeld met de kinderen naar het bos gaan krijgen we daar een leuke foto van. Of als er geknutseld wordt voor Pasen. Erg leuk om zo even op de hoogte te blijven!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here