Avondwandelvierdaagse Grijpskerk langs dorpsommetje Niezijl

0
11

GRIJPSKERK – In Grijpskerk wordt dit jaar voor de negentiende keer de Avondwandelvierdaagse georganiseerd vanuit recreatiepark De Enk. De wandelsportcommissie Grijpskerk en de Vereniging Dorpsbelangen werken daarvoor samen met de Nederlandse Wandelsport Bond.
De Avondwandelvierdaagse wordt georganiseerd van 1 tot en met 4 juni. Wandelaars kunnen 5, 10 en 15 kilometer afleggen. In de routes wordt jaarlijks het fraai bloeiende NAM-natuurpark betrokken. Voor de vijf kilometer-wandelaars is er de eerste dag een iets langere route omdat dan via het onlangs geopende dorpsommetje Niezijl wordt gewandeld. Ook wordt er gewandeld door een moderne veestal met koeien. Sponsoren zorgen voor traktaties onderweg. Op woensdagavond trakteert de commissie alle deelnemers na terugkomst op een ijsco. Om een herinnering te krijgen moeten de wandelaars minstens aan drie avonden deelnemen. Ook bestaat er de mogelijkheid om slechts één avond mee te doen. Daarvoor is eveneens een herinnering beschikbaar. Op donderdag 4 juni is traditiegetrouw de feestelijke intocht met bloemen vanaf de bibliotheek om 19.45 met muzikale medewerking van ‘Ons Ideaal’. De voorverkoop van de routes vindt plaats op zaterdag 30 mei van 10.00-12.00 uur in de kantine van het Recreatiecentrum ‘De Enk’. Ook tijdens de start,  dagelijks vanaf 17.30 uur, kan men de startkaart verkrijgen. In verband met de gezamenlijke intocht begint de 5 kilometer. op donderdag vanaf 18.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here