Bijenzwerm strijkt neer in Niekerk

0
14
BIJENZWERM NIEKERK 2

BIJENZWERM NIEKERK NIEKERK – Vrijdagmiddag streek een bijenzwerm neer aan de Hoofdstraat in Niekerk. De bijen hingen op zo’n tien meter hoogte in een boom. De maanden mei, juni en juli zijn de zwerm maanden voor bijen. De koningin, die alvast eitjes heeft gelegd waaruit haar opvolgster geboren zal worden, verlaat met een groot deel van de bijen haar verblijfplaats en gaat op zoek naar een nieuwe plek. Totdat deze plek door de speurbijen is gevonden hangt de tros ongeveer een dag aan een tak of andere plek. Een bijentros is imponerend en bestaat uit tienduizenden bijen. Zonder tussenkomst van een imker kunnen honingbijen in Nederland niet overleven. De tak met de tros in Niekerk liet zich niet makkelijk vangen vanwege de hoogte en werd uiteindelijk met behulp van ladder en zaag uit de boom gehaald en in een emmer geveegd door de imkers van Stichting ‘Bijen is leven’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here