Burgemeester Wiersma opent derde schoolbibliotheek

0
240
kloosterburen opening bieb in school

KLOOSTERBUREN – Sinds vorige week zijn er in de gemeente De Marne drie basisscholen met hun eigen bibliotheek. Dinsdag opende burgemeester Koos Wiersma de schoolbibliotheek op BS Mandegoud in Kloosterburen. Hij deed dat door samen met kinderen van groep 1 een lint door te knippen. Basisschool Mandegoud heeft voor hun bibliotheek een collectie nieuwe boeken gekregen uit het project ‘Lezen is leuk!’, een project van de Stichting Kinderpostzegels. Deze collectie is afgestemd op de interesses van de kinderen. Om de bibliotheek te kunnen realiseren hebben verscheidene vrijwilligers en ouders van de kinderen hard gewerkt. De kinderen van de school kregen allemaal hun eigen bibliotheekpas. Met deze pas kunnen zij in hun eigen school boeken lenen. De school hoopt hiermee de taalvaardigheid, leesmotivatie en informatievaardigheden van de kinderen te verbeteren. Ook hoopt de school het leesplezier van de kinderen te stimuleren. Voor het project wordt er nauw samengewerkt met de leesconsulent van de Bibliotheek Leens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here