Door toename binnengebrachte dieren bodem budget in zicht

0
10
Westernieland - dierendrukte stichting faunavisie

WESTERNIELAND – Bij de Stichting Faunavisie in Westernieland zijn dit voorjaar al driehonderd meer dieren binnengebracht dan in dezelfde periode vorig jaar. Door de drukte in de dierenopvang is de stichting door hun budget heen.
Beheerder Pim Lollinga doet daarom een oproep: ‘Het is pas mei maar we zijn al bijna door ons budget heen, dus als er mensen zijn die deze maand wat van het vakantiegeld overhouden houden wij ons aanbevolen’.
Ook is de stichting blij met afgedankte kleding en schoenen. Van Stichting Dierenlot/SAM krijgt de stichting 0,32 eurocent per kilo. Bij de opvang zijn de laatste tijd veel jonge merels, spreeuwen, rots- en houtduiven, steenmarters, jonge vossen, jonge hazen, wilde konijntjes en twee reekalfjes binnengebracht. De eerste lichting jonge mussen, merels en duiven zijn al weer vrij gelaten. Bij de stichting wordt van 9.00 tot 1.00 uur hard gewerkt om alle dieren te kunnen voeren. De reekalfjes krijgen om de drie uur de fles, de konijnen twee keer per dag. Stagiaire Tjerk doet de nachtvoedingen van de kleintjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here