Johan Wardenier weg bij Fc Grootegast

0
14

GROOTEGAST – Trainer Johan Wardenier is met onmiddellijke ingang vertrokken bij Fc. Grootegast.  Voor zowel bestuur als Johan Wardenier was het een grote verrassing.  De spelers wilden niet verder met hem.  En dat voor de cruciale promotiewedstrijd.
Johan Wardenier wil niet veel loslaten. “Ik ben ontslagen. Ik vind het wel goed allemaal. Ik onthoud me van commentaar. Bij de club moet je zijn”, aldus Wardenier.  Voorzitter Henk Top:  “Ontslagen? We zijn uit elkaar gegaan. Negentig procent van de spelersgroep wilde niet verder met hem. Een journalist schreef ‘moeilijke trainer, moeilijke groep’.  Dat is wel kernachtig. We hebben hem bewust in huis gehaald vanwege zijn ervaring. Van het bestuur had hij niet weggehoeven. Maar ja, als 90 procent van de spelers het zegt, wat moeten wij dan doen? Het is rot voor ons en ook voor Johan.” Dinsdag barstte de bom. “Het zou een wedstrijdbespreking worden, maar toen kwam het hoge woord eruit. Er waren jongens die met tegenzin naar de training gingen.”  Spreekbuis voor de pers is Jannes de Boer, die hetzelfde verklaart: “de spelersgroep was helemaal klaar met hem. Ik wil niet in details treden. Het gaat niet om de persoon of training, maar heeft een andere reden (!?), die ik niet via de media ga zeggen. Maar het is nog niet afgehandeld”, aldus de Boer.  Assistent-trainer Jan Haan en tweede trainer Evert Grijpstra namen de honneurs waar bij de promotiestrijd, die Grootegast verloor. De trainersperikelen had volgens De Boer geen invloed. “Er viel een last van de schouders”.  Het was het eerste seizoen van Johan Wardenier  bij de ambitieuze club.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here