‘Juist die verbinding met de wereld, alleen al daarom moeten we dit blijven doen’

0
26
Grootegast AbelTasman Artprize gasthuis

Grootegast AbelTasman Artprize gasthuis-2 Interview Gerda Hospers, gastouder Art-Prize-project

GROOTEGAST – De werkgroep Abel Tasman Art Prize zoekt gastgezinnen in het Westerkwartier die voor tien dagen de Tasmanische Art Prize-winnares onderdak willen bieden. De 18 jarige Molly Marquis won met haar zelf ontworpen lichtproject een 14-daagse reis naar Nederland. In de periode van 24 augustus tot 12 september bezoekt ze Grootegast. Gerda Hospers, zelf vorig jaar gastouder voor het Art Prize-project, vertelt hoe leuk het is om een student uit Tasmanie over de vloer te hebben.
“Ik zou het zo weer doen”, begint Gerda Hospers uit Grootegast. “Het was behalve ontzettend gezellig ook heel leerzaam. We moesten verplicht Engels spreken! Daar heeft mijn dochter Martha het nu nog wel eens over. En bovendien, het zorgt voor een beetje leven in de brouwerij”, vindt Gerda die zich nog goed herinnert wanneer ze besloot om gastgezin te worden. “Ik was net gestopt met werken. Mijn apotheek had ik verkocht. ‘En nu’, dacht ik? Toen kwam dit op mijn pad. Tim was een heel gezellige vent. Hij heeft ons veel verteld over het leven in Tasmanie”, zegt Gerda die het Art Prize-project een geweldig initiatief vindt. “Juist die verbinding met de wereld waar wij ook deel van uitmaken, is voor mij belangrijk. Alleen al daarom is het goed om zoiets te blijven doen. Het is geen eis, maar het is natuurlijk altijd leuk wanneer je als gastgezin ook een beetje tijd kunt vrijmaken voor de student die in jouw huis bivakkeert. Dat kan al door een dag mee te gaan naar een van de verschillende uitstapjes die op het programma staan. En het allerleukst, eigenlijk zie ik dat wel als een must, is dat het gastgezin zelf kinderen heeft in dezelfde leeftijd. Zodat ze samen als leeftijdgenoten op kunnen trekken.”
Enthousiast geworden van Gerda’s verhaal? Wie meer wil weten óf zich aan wil melden als gastgezin voor Molly, kan contact opnemen met de heer Sutman, secretaris van de werkgroep Abel Tasman Art Prize, Gemeente Grootegast, afdeling Samenlevingszaken, telefoonnummer: 0594-695773. Mailen mag ook: theo.sutman@grootegast.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here