Mariëlle Hoexum

0
10

NIEZIJL/ZUIDHORN – De familie Hoexum uit Niezijl is in 2004 na een bezoek aan Legoland in Denemarken verknocht geraakt aan legosteentjes. De familie maakt van alles van Lego, van boerderijen tot complete steden en heeft zelf een webshop waarop zij Lego verhandelen. Met hun bouwwerken staat de familie geregeld op beurzen om andere mensen mee te laten genieten van hun bijzondere hobby. Zo staan ze ieder jaar op Legoworld in Utrecht, waar ze samen met andere legoliefhebbers de mooiste creaties maken en tonen aan het publiek. Onlangs was dochter Mariëlle in het gemeentehuis in Zuidhorn en zag daar een halfvolle legotafel staan. Omdat zij vond dat de tafel zo niet uitnodigend was voor kinderen om mee te spelen kwam ze op het idee om de tafel aan te vullen. Mariëlle vindt het belangrijk dat kinderen, en ook ouderen, met Lego kunnen spelen en bouwen. Daarom heeft ze samen met burgemeester Bert Swart de voorraad Legosteentjes aangevuld met verschillende vormen en nieuwe kleuren. Zo zijn er nu ook knalroze en knalgroene Legosteentjes op de Legotafel te vinden. De tafel in het gemeentehuis biedt kinderen nu weer volop keuze en speelplezier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here