Trekker Trek is een festijn voor jong en oud

0
26
trekkertrek niezijl

NIEZIJL – Momenteel is het nog rustig in het land van Roel Heemstra, even buiten Niezijl. Waar je nu hooguit het geluid hoort van een tractor en wat loeiende koeien, komt daar 6 juni aanstaande wel verandering in. Dan vindt voor de zesde keer Tr ekker Trek Niezijl plaats in deze landen. Het festijn trekt jaarlijks zo’n tweehonderd deelnemers en meer dan 1500 bezoekers. ‘Het is met name een hele gezellige dag, waarbij er voor jong en oud van alles te beleven valt. We vinden het heel belangrijk dat het voor iedereen toegankelijk is. Daarom hebben we dit jaar de entreeprijzen verlaagd van 8 euro per persoon naar 5 euro per persoon’, aldus Thomas Kamminga, voorzitter van de Trekker Trek.

De organisatie van de Trekker Trek, bestaande uit Thomas Kamminga, Marten Mulder, Kornelia Cruining, Fokko Fokkema, Koen Bosgraaf, Jasper ter Veen, Marco Jansma, en Roel Heemstra, is al maanden lang bezig met het opzetten van het festijn. Inmiddels verloopt de organisatie erg soepel. Na vijf keer weet iedereen van elkaar wat zij aan elkaar hebben en heeft iedereen zijn of haar eigen taken. ‘We zijn begonnen als een groepje mensen die bij elkaar gezocht waren. Na vijf edities kunnen we wel zeggen dat we inmiddels ook vrienden zijn geworden. Iedereen heeft zijn eigen taak. De een regelt de EHBO, de ander regelt dranghekken en weer een ander houdt zich bezig met de vergunning of de sponsoren’, vertelt Roel. Op de dag zelf kan de organisatie rekenen op zo’n veertig vrijwilligers; ook van hen zijn de meesten al vanaf de eerste Trekker Trek betrokken bij het festijn. ‘We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk deze vrijwilligers voor ons zijn. Zonder deze vrijwilligers werd het helemaal niks. We doen het met z’n allen, niemand is onmisbaar. Daarom organiseren we vaak twee weken na de Trekker Trek ook een barbecue voor alle vrijwilligers. Om hen te bedanken voor hun inzet en hun te laten zien dat we niet zonder hen kunnen’, aldus Thomas. ‘We kunnen blindelings op elkaar vertrouwen en dat is prachtig!’

De entreeprijzen voor de Trekker Trek mogen dan flink zijn verlaagd, het programma van de Trekker Trek is er niet minder om geworden. ‘Bezoekers die eerder zijn geweest die zullen straks beamen dat het programma net zo is als voorgaande jaren. Dat we nu de entreeprijzen verlagen heeft ermee te maken dat we inmiddels een buffertje op hebben kunnen bouwen. Dat hielden we altijd wat achter de hand voor het geval we een keer slecht weer zouden treffen en er dus minder bezoekers zouden komen, maar het is tot nu toe altijd prachtig weer geweest. Daarom hebben we besloten rekening te houden met dat mensen last hebben van de recessie’, aldus Roel.

Wie nog nooit op een Trekker Trek is geweest kan op deze dag zijn ogen uitkijken. Niet alleen de trekkers die normaliter op het land gebruikt worden zullen deze dag de strijd met elkaar aangaan, ook zijn er speciale sportklasses met trekkers die vaak duizenden euro’s kosten. ‘Je wilt niet weten wat sommige trekkers kosten. Er zijn veel deelnemers die de hele winter sleutelen aan hun trekker om deze op de Trekker Trek zo goed mogelijk voor de dag te laten komen. Daar gaat duizenden in om’, vertelt Thomas. Naast het spektakel op de twee banen is er ook voldoende te beleven voor kinderen. ‘Bovendien hebben we een ruime parkeergelegenheid. Ook mensen die slechter ter been zijn kunnen hier prima terecht. Je hoeft nooit ver te lopen’.

Naast de bezoekers, de vrijwilligers en de deelnemers is er nog een groep erg belangrijk voor de Trekker Trek; de sponsors. ‘We hebben hele trouwe sponsors waar we ieder jaar weer een beroep op mogen doen. Daar zijn we enorm dankbaar voor. Ook zonder hen zou de Trekker Trek niet door kunnen gaan’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here