‘We hebben vertrouwen dat het één groot feest wordt!’

0
14
Doezum - organisatie feestweek

Al 200 kaarten verkocht voor de Nacht van Doezum

DOEZUM – Aan de inzet van de organisatie lag het niet. Maar feit was dat de vrijdagavond van de Doezumer feestweek de laatste jaren steeds een beetje minder slaagde. Zonde, zo vond de organisatie. Zij kregen contact met Martijn Renkema en Martijn Alserda van DM Music, die al jarenlange ervaring hebben met de organisatie van verschillende tentfeesten en drive-inshows. De organisatie ging om tafel met de beide heren voor een brainstormsessie, en besloot de vrijdagavond aan hen over te laten. ‘En nu hebben we er vertrouwen in dat de vrijdagavond weer één groot feest gaat worden!’ aldus Corien Marinus.
Afgelopen jaar was de vrijdagavond misschien wel een dieptepuntje voor de feestweekcommissie. ‘We hadden de Friese band De Hûnekop geboekt. We hadden er enorm veel goede verhalen over gehoord. Als je die band zou boeken, zouden er ook busladingen vol mensen vanuit Friesland naar je feest toekomen. Nou, die hebben we dus niet gezien’, vertelt Corien, die er inmiddels wel om kan lachen. Dit jaar wordt alles anders. ‘We hebben voor dit jaar Q-Music the Party geboekt en de avond ‘De nacht van Doezum genoemd’, vertelt Martijn Renkema. ‘We weten dat deze feesten altijd erg goed worden bezocht. De voorverkoop loopt ook bijzonder goed. Er zijn al zo’n tweehonderd kaarten verkocht. Dat is echt wel uniek te noemen. Tegenwoordig koopt men niet zo snel meer kaarten in de voorverkoop’. Met kledingverhuurwinkel Eringa in Opende heeft de feestweekcommissie een mooie deal gemaakt. Op vertoon van de kaart kan men met korting een outfit huren. ‘Helemaal in het teken van Het Foute Uur natuurlijk!’
Naast dat de feestweekcommissie de vrijdagavond overliet aan de beide heren hebben zij een nog grotere rol gespeeld in de opzet van de feestweek. ‘Bijvoorbeeld wat betreft de inrichting van het terrein’, vertelt Corien. ‘Als commissie doen wij het al jaren hetzelfde. Bam, we zetten een tent neer, zetten daar de toiletwagens naast en even verderop de snackwagen. In de tent zetten we de bar altijd op dezelfde manier op, noem maar op. De heren hadden daar ook ideeën over die de sfeer ten goede komen’, aldus Corien. ‘De bar wordt nu bijvoorbeeld als een soort eiland in het midden van de tent geplaatst. En voor de tent krijg je nu een soort pleinidee. Dat hebben we op meerdere plaatsen gezien, en dat werkt heel goed om de sfeer er goed in te krijgen’, aldus Martijn. ‘Bovendien zal er tijdens de gehele feestweek een mobiel pinapparaat in de feesttent staan. Dan hoeft men niet meer apart naar Grootegast om geld op te nemen’.
Naast de vrijdagavond worden er de hele week de nodige evenementen en activiteiten georganiseerd, voor jong en oud. Speciaal aan de optocht op 6 juni is dat de commissaris van de Koning, Max van den Berg, komt om het startschot te geven. ‘Vorige keer hadden we burgemeester Dijkstra die het startschot gaf’, vertelt Corien. ‘Puur uit de grap zeiden we vervolgens dat we dit keer maar een stapje hogerop moesten. Eigenlijk nog steeds een beetje met de gek ermee heb ik hem toen een mailtje gestuurd en hem verteld dat dit een mooie gelegenheid was om Doezum eens te bezoeken. Een paar weken later kreeg ik bericht dat hij graag langs wilde komen voor het startschot! Dat had ik echt nooit verwacht, maar ben ik stiekem wel wat trots op!’
Verder op het programma staat een dorpsbarbecue op zaterdag 6 juni om 18.00 uur, de grote opdrachten race op maandag 8 juni, een fietstocht op 9 juni, een kindermiddag met kinderbingo en Doezum got Talent op woensdag 10 juni, een superbingo vanaf 20.00 uur ’s avonds voor jong en oud, een middag voor de ouderen op donderdag 11 juni met het Frysk Senioren Orkest, een autopuzzeltocht en motortoerrit, en klaverjassen op 11 juni ’s avonds, de dorpsreünie op 13 juni met helikoptervluchten en een tentdienst op zondag 14 juni.
De route voor de optocht op 6 juni is als volgt: Start om 13.00 uur, Houtsingel, Krijthestraat, Provincialeweg, Peebos, Doezumertocht, Eesterweg, Renkemastraat, Krijthestraat, Provincialeweg, Langeweg, Lutjegasterweg, De Wieren, Abel Tasmanweg, Rikkerdaweg, Kompasstraat, Heemskerkstraat, Zeehaanstraat, De Wieren, Hoofdstraat, de Hoflaan, de Gast, stop van 15 minuten bij Het Hooge Heem, Het Steen, Hoofstraat, G.P. Beukemalaan, Bovenweg, Provincialeweg Doezum, Perastraat, Krijthestraat, Terpstrastraat, Provincialeweg vervolgen tot Kornhorn, Provincialeweg vervolgen tot Opende, De Hoflaan, Kaleweg, Jiltdijksreed, Peebos en einde bij Berends.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here