Zuidhorn houdt anderhalf miljoen over

0
12
Bert Nederveen 2014

ZUIDHORN – De gemeente Zuidhorn heeft het jaar 2014 positief afgesloten. Dinsdag werd op een persconferentie bekendgemaakt dat de gemeente met een overschot van 1,4 miljoen het nieuwe jaar ingaat. Een deel hiervan – 430.000 euro – zal komend jaar worden uitgegeven om bestaande plannen af te ronden. Wat de gemeente met de rest van het geld gaat doen, verwacht wethouder Bert Nederveen (CU) over twee weken te kunnen vertellen.
Voor de wethouder wordt het tijdens de komende raadsvergadering op 1 juni een goednieuwsshow. “Als Wethouder Financiën wil je graag op de nul uitkomen, maar als dat niet kan, dan het liefst erboven,” zegt hij. Het overschot is ontstaan doordat de gemeente veel meer geld van het Rijk kreeg dan vooraf werd gedacht. “Alle factoren zijn de goede kant opgevallen. We zien bijvoorbeeld dat voor de WMO ook minder geld uitgegeven is. Dat komt omdat we al een aantal jaren aan de veranderingen gewerkt hebben, waardoor er in het afgelopen jaar veel minder voorzieningen aangevraagd zijn.”
Op 1 juni moet de gemeenteraad nog definitief haar goedkeuring over de plannen geven. Pas later wordt er gesproken over waar het overschot aan besteed wordt. “Dat is anders dan de afgelopen jaren,” zegt Nederveen. “In het verleden deden we de jaarrekening en voorjaarsnota op dezelfde dag. Daardoor sneeuwde de jaarrekening onder.” Waar het geld aan uitgegeven gaat worden, kon de wethouder nog niet zeggen. “In het college hebben we er dinsdag voor het eerst over gesproken, maar we zijn er nog niet uit. Houdt er maar rekening mee dat we het collegeakkoord willen uitvoeren én dat we ons willen richten op duurzaamheid. Verder ga ik er nog niks over zeggen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here