Plaats: VV Grijpskerk

58
220
Ongenode gast - straatvoetbal

Ongenode gast - straatvoetbal2 ongenode gast - straatvoetbal3 Datum: 30 mei
Tijd: 13.00 uur

VV Grijpskerk organiseert al veertig jaar ieder jaar een Straatvoetbaltoernooi. De naam van het toernooi doet anders vermoeden, maar het toernooi wordt gewoon gespeeld op de grasmat van de Grijpskerker voetbalclub. De naam ‘Straatvoetbaltoernooi’ komt dan ook voort uit het feit dat inwoners van Grijpskerk, Kommerzijl, Niezijl, Visvliet en omgeving uitkomen voor een bepaalde straat of wijk. Afgelopen zaterdag waren er vijftien teams, en daarmee ruim honderdvijftig voetballers actief. De (On)genode gast nam een kijkje op het sportpark.
Wanneer ik de sportvelden betreed zijn de wedstrijden al in volle gang. Ik besluit eerst even een kijkje te nemen in de kantine en val meteen in een huldiging. De D1 van VV Grijpskerk is dit seizoen kampioen geworden en voorzitter Klaas-Wybo van der Hoek is juist bezig met het omhangen van de medailles, alvorens de jongens zich te buiten gaan aan hun welverdiende patatje met. Het is overduidelijk etenstijd voor de hongerige sporters, want zowel bij de bar is het druk als in de ruimte bij de keuken, waar een geïmproviseerde ‘broodje worst-balie’ is gemaakt. Het is Jelle Zijlstra uit Niezijl die druk in de weer is om de worsten klaar te maken voor consumptie. De zweetdruppels staan hem op het voorhoofd, maar het kan hem niet deren: wie honger heeft moet bediend worden.
Qua weer is het een behoorlijke wisselvallige dag. Het ene moment valt de regen met bakken uit de lucht, het andere moment schijnt het zonnetje en is het prima vertoeven aan de zijlijn. Vanaf de zijlijn kijk ik of er nog bekenden meedoen aan het toernooi. Ook al herken ik een hele hoop jongens waarvan ik weet dat zij zich ieder jaar actief inzetten voor de Spelweek in Grijpskerk, ik kan maar niet op hun namen komen. Wel herken ik niemand minder dan Niels Span. De zanger/entertainer heeft de sportsokken aangetrokken en doet fanatiek mee. Dat hij voor de winst gaat is wel duidelijk. Er wordt 7 tegen 7 gespeeld op halve velden, en Niels rent zich letterlijk rot van de ene kant van het veld naar de andere kant van het veld. Nog een bekende onder de deelnemers is Halbe Bremer. De hardwerkende ondernemer heeft de tijd gevonden om op zijn vrije dag de voetbalvelden onveilig te maken, en hij laat op het veld zien dat hij niet alleen maar gedreven is wat betreft auto’s, maar ook wat voetbal betreft. Langs de kant zie ik nog Cedric Eeuwema staan. Altijd van de partij als er iets georganiseerd wordt bij VV Grijpskerk. Ook dit keer blijft het niet bij langs de lijn staan. Uiteraard heeft Cedric de voetbalkleding aangetrokken en hij staat dan ook klaar voor de start van een volgende wedstrijd.
Net op het moment dat ik de kantine in wil om even een patatje met te eten word ik op het schouder getikt door Klaas Kuperus. Het bestuurslid van Dorpsbelangen grijpt het Straatvoetbaltoernooi aan om reclame te maken voor de Gezelligheidsrit die hij op 11 juni aanstaande organiseert met Wietze Kuperus. De Gezelligheidsrit is onderdeel van de feestweek van Grijpskerk. ‘Iedere keer wordt de Gezelligheidsrit nog een beetje gezelliger met meer deelname. Toch hopen we dat het een rit van de regio blijft met veel deelname uit eigen regio’, aldus Klaas. Uiteindelijk ben ik al vertrokken voordat de finale gespeeld wordt. Even later zie ik in mijn mailbox de uitslag: Burchtstraten en de X-straten bleven in de finale steken op een gelijk spel (1-1). In een zenuwslopende strafschoppenreeks bleken de Burchtstraten het best te scoren: zijn gingen er met de beker, de eeuwige roem en de grote taart van Bakkerij Jager vandoor.

58 REACTIES

 1. I simply want to mention I’m new to blogging and truly enjoyed you’re page. More than likely I’m planning to bookmark your blog post . You definitely come with fabulous stories. Kudos for sharing your website page.

 2. Hello, Neat post. There is an issue with your site in internet explorer, could test this… IE still is the marketplace leader and a huge section of other folks will pass over your excellent writing due to this problem.

 3. Does your blog have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it expand over time.

 4. Wow, fantastic blog format! How long have you ever been running a blog for? you make blogging glance easy. The overall glance of your site is fantastic, as well as the content material!

 5. I have been surfing online more than three hours today, but I by no means discovered any fascinating article like yours. It’s pretty price sufficient for me. Personally, if all web owners and bloggers made good content material as you did, the web might be a lot more helpful than ever before. “Perfection of moral virtue does not wholly take away the passions, but regulates them.” by Saint Thomas Aquinas.

 6. I’d must verify with you here. Which isn’t something I often do! I enjoy studying a put up that may make folks think. Additionally, thanks for allowing me to remark!

 7. Hello there! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this write-up to him. Fairly certain he will have a good read. Many thanks for sharing!

 8. Hi, Neat post. There is a problem with your web site in internet explorer, would test this… IE still is the market leader and a large portion of people will miss your magnificent writing because of this problem.

 9. Somebody essentially help to make seriously posts I would state. This is the first time I frequented your web page and thus far? I amazed with the research you made to make this particular publish incredible. Great job!

 10. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your website in my social networks!

 11. I am really enjoying the theme/design of your web site. Do you ever run into any web browser compatibility issues? A few of my blog visitors have complained about my blog not working correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any solutions to help fix this issue?

 12. It is really a nice and helpful piece of info. I am glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 13. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such great info being shared freely out there.

 14. hello!,I like your writing very a lot! share we communicate extra approximately your article on AOL? I require an expert in this space to solve my problem. Maybe that’s you! Taking a look forward to see you.

 15. I have been surfing online more than 3 hours lately, but I never discovered any interesting article like yours. It is pretty price sufficient for me. Personally, if all webmasters and bloggers made just right content as you did, the net might be much more useful than ever before.

 16. Thanks for the marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you could be a great author.I will make sure to bookmark your blog and will eventually come back very soon. I want to encourage you to definitely continue your great writing, have a nice holiday weekend!

 17. Hello, Neat post. There is a problem along with your website in internet explorer, may check this… IE still is the marketplace leader and a large part of folks will leave out your magnificent writing because of this problem.

 18. Pretty section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.

 19. Definitely believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the web the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 20. Hello this is somewhat of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

 21. Hello this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

 22. Hello are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you require any coding expertise to make your own blog? Any help would be really appreciated!

 23. Good ¡V I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs as well as related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task..

 24. I’ve been exploring for a little bit for any high quality articles or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web site. Reading this info So i am happy to convey that I’ve an incredibly good uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most certainly will make sure to don’t forget this web site and give it a glance regularly.

 25. Hey there! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

 26. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this outstanding blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will talk about this site with my Facebook group. Chat soon!

 27. I’m truly enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Excellent work!

 28. Please let me know if you’re looking for a author for your blog. You have some really good posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an e-mail if interested. Kudos!

 29. Thanks for your thoughts. One thing really noticed is that banks plus financial institutions are aware of the spending patterns of consumers and understand that plenty of people max out and about their own credit cards around the vacations. They correctly take advantage of this particular fact and start flooding the inbox along with snail-mail box by using hundreds of no-interest APR card offers shortly when the holiday season closes. Knowing that should you be like 98% of American public, you’ll hop at the possiblity to consolidate credit debt and transfer balances to 0 APR credit cards.

 30. I precisely desired to appreciate you all over again. I do not know the things I could possibly have made to happen in the absence of the tricks contributed by you regarding such a situation. It has been an absolute daunting situation for me personally, however , witnessing your specialized approach you handled that made me to jump over joy. I am happy for your support and then have high hopes you really know what a great job you’re doing educating the rest all through your webblog. I know that you’ve never encountered all of us.

 31. Appreciating the hard work you put into your blog and in depth information you present. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed material. Wonderful read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 32. wonderful points altogether, you just won a emblem new reader. What may you recommend in regards to your post that you made a few days in the past? Any certain?

 33. Almost all of whatever you say is astonishingly accurate and it makes me wonder why I had not looked at this in this light before. This article really did switch the light on for me as far as this particular subject goes. Nevertheless there is just one point I am not necessarily too comfy with so whilst I attempt to reconcile that with the central theme of the point, let me observe what all the rest of your subscribers have to point out.Well done.

 34. Thanks for any other great post. Where else may anybody get that kind of information in such an ideal way of writing? I’ve a presentation next week, and I’m on the search for such information.

 35. Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam responses? If so how do you prevent it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me insane so any assistance is very much appreciated.

 36. My brother suggested I might like this website. He was entirely right. This post actually made my day. You cann’t imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!

 37. I do believe all of the ideas you have offered for your post. They’re very convincing and can certainly work. Still, the posts are too quick for beginners. May you please extend them a little from next time? Thank you for the post.

 38. I like the helpful info you supply for your articles. I will bookmark your blog and check again right here frequently. I’m reasonably sure I’ll be told lots of new stuff proper here! Best of luck for the following!

 39. What i do not realize is actually how you’re no longer actually a lot more well-appreciated than you may be right now. You’re very intelligent. You know therefore considerably in the case of this subject, made me personally imagine it from so many various angles. Its like women and men are not involved except it is one thing to accomplish with Girl gaga! Your personal stuffs nice. All the time care for it up!

 40. Great post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Very useful information particularly the last part 🙂 I care for such information much. I was looking for this particular information for a long time. Thank you and best of luck.

 41. My spouse and I stumbled over here coming from a different page and thought I should check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to exploring your web page repeatedly.

 42. It is indeed my belief that mesothelioma is most fatal cancer. It contains unusual qualities. The more I really look at it the harder I am sure it does not behave like a true solid flesh cancer. If perhaps mesothelioma is usually a rogue viral infection, therefore there is the possibility of developing a vaccine and offering vaccination to asbestos uncovered people who are really at high risk connected with developing long term asbestos connected malignancies. Thanks for expressing your ideas on this important ailment.

 43. Thanks for sharing your ideas. The one thing is that learners have a choice between national student loan as well as a private education loan where it is easier to go for student loan debt consolidation loan than with the federal student loan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here