Nacompetitie ’t Fean ’58 blijft nog een jaar tweede klasser

0
62

WORKUM -  Eigenlijk was de cruciale wedstrijd al gespeeld. Met een 3-0 thuisoverwinning reisde ’t Fean ’58 af naar ‘de Rolpeal’ van Workum.  De zege kwam niet meer in gevaar. De Feansters wonnen ook in het hol van de leeuw: 1-3.   Al in een vroeg stadium werd de genadeklap uitgedeeld door Willem van Kammen, die met een kopbal de Feansters op 0-1 zette. De aangeslagen thuisclub- eind negentiger jaren en begin 2000 voor het laatst acterend in de tweede klasse- kwam toch weer langszij en leek weer de geest te krijgen, maar nog voor de pauze werd het 1-2 via die andere routinier, Joos Nieuwenhuis. In de tweede helft behielden de blauw-witten van Yko de Boer de controle en liepen nog verder weg dankzij Erwin Tabak: 1-3.  Door de twee zeges heeft ’t Fean ’58 na weer een moeizaam seizoen zich definitief gehandhaafd.  De Achtkarspelen-club begint volgend seizoen dan ook aan het negentiende achtereenvolgende seizoen in de tweede klasse. De laatste derde klasse-wedstrijd was in 1997. Tegenstander van ’t Fean ’58 was destijds Oranje ’58, het huidige Fc. Grootegast, dat de boot naar de tweede klasse miste. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here