V.V. Opende gaat met vertrouwen de derde klasse in

61
168
Opende - Wietse van der Veen hoofdtrainer VV Opende VRIJ

‘We hoeven niet de underdog te zijn komend seizoen’

OPENDE – Kampioen werden ze dit jaar niet, maar toch promoveert V.V. Opende naar de derde klasse. ‘Sinds dit jaar is er in alle vierde klassen een verruiming ingesteld voor de promotie. Niet alleen de kampioen promoveert, maar ook de nummer twee. Wij hadden in totaal zeven punten minder dan FC Leo, maar dat bleek dus genoeg voor promotie.’ Aan het woord is Wietse van der Veen, trainer van het eerste van V.V. Opende.
De trainer, woonachtig in het Friese De Triemen, is sinds twee jaar betrokken bij de Opender voetbalclub. Het is een club waar hij zich thuis voelt, al was het eerst wel even wennen. Eerder was hij jarenlang trainer van de Broekster Boys in het Friese Damwâld. Bij deze eersteklasser was de druk voor de trainer echter erg hoog. Zo hoog, dat Van der Veen besloot te stoppen als trainer van dit elftal. V.V. Opende, waar Van der Veen contacten had via de voetbalschool Veerkr88 waar hij nauw bij betrokken is, trok vervolgens aan de bel. Of hij er ook oren naar had om bij hen trainer te worden? ‘Ik was direct enthousiast, ik had er een heel goed gevoel over. Spijtig genoeg degradeerde Opende toen naar de vierde klasse. Ik heb me toen wel eens achter de oren gekrabd. Wilde ik dit wel? Ik had langere tijd op hoog niveau training gegeven. De start bij V.V. Opende was dan ook wel moeilijk’, vertelt Van der Veen.
Ondanks de moeizame start vond Van der Veen al snel zijn draai bij de club, en vond de club zijn draai met Van der Veen. ‘Het was een hele jonge groep die nog veel moest leren. In het begin ging het dan ook niet flitsend. Halverwege het seizoen kwam Hendrik de Zwart echter weer terug. Deze speler, van de iets oudere generatie, staat garant voor zo’n 15 tot 20 doelpunten per seizoen. Later kwamen er nog een paar oudgedienden terug in het eerste elftal, wat voor een goede balans zorgde. Vanaf dat moment zat alles ons mee. Het geluk lachte ons toe. Waar we in een eerder stadium steeds van die pechmomentjes hadden – bal tegen de lat of de paal -, gingen dit soort ballen er nu wél in. Rond de winterstop hebben we ook heel veel gehad aan een stel A-junioren die ons bij kwamen staan. De mix tussen oud-gedienden, de jonge spelers en de A-junioren is heel goed opgepakt door de groep. Het is wel wat ten koste gegaan van het tweede team en de A-junioren. Daarom is het bestuur momenteel dan momenteel ook flink mee bezig om bredere seniorenteams op te zetten, zodat wanneer iemand uit het tweede team het eerste moet helpen het tweede team niet meteen met de handen in het haar zit’.
Voor het komende seizoen is Van der Veen hoopvol. ‘Ik heb me voorgenomen om flink op tijd te beginnen met de voorbereidingen. We moeten proberen direct veel te scoren, om zo een goede basis te leggen voor de rest van het seizoen. Dat begint bij een goede trainingsarbeid. In de derde klasse zullen we nu op een wat andere manier gaan voetballen, maar ik denk niet dat we een underdog hoeven te zijn. Ik vind dat V.V. Opende wel thuishoort in de derde klasse. Het begin is daarbij van cruciaal belang. Als je in de eerste tien wedstrijden één punt haalt of je haalt er vijftien, dat maakt een behoorlijk verschil in het vertrouwen van de spelers in de competitie’, aldus Van der Veen.
Het eerste team blijft nagenoeg intact ten opzichte van het afgelopen seizoen. Henk Veenstra heeft echter aangegeven zich op het scheidsrechteren te willen richten. ‘Ik heb nog wel de stille hoop dat er wat versterking richting Opende komt. Er zijn al wel wat contacten’, vertelt Van der Veen, die vervolgens niet prijs wil geven om wat voor contacten dat dan gaat.
Al met al kan de vereniging nog wel een flinke tijd vooruit met Van der Veen, die erg te spreken is over de vereniging. ‘V.V. Opende heeft nagenoeg alles voor elkaar. We mogen trots zijn op deze club. Het is een club die voetbal ademt. Het is een ontspannen club, maar men wil wel presteren. Het is echter niet zo dat men niet kan relativeren. Ik denk dat als we een keer verliezen ik er nog het meest mee zit.’

61 REACTIES

 1. I simply want to say I am just very new to blogging and site-building and honestly liked this blog site. Likely I’m planning to bookmark your blog . You really have incredible posts. With thanks for sharing with us your web page.

 2. I’ve been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.

 3. I like the helpful info you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here regularly. I am quite certain I will learn many new stuff right here! Good luck for the next!

 4. We are a bunch of volunteers and opening a new scheme in our community. Your site provided us with helpful information to paintings on. You have performed a formidable activity and our entire community will probably be grateful to you.

 5. Fantastic blog you have here but I was curious about if you knew of any user discussion forums that cover the same topics discussed in this article? I’d really love to be a part of online community where I can get comments from other experienced individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Appreciate it!

 6. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something that I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 7. Good website! I truly love how it is easy on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I might be notified whenever a new post has been made. I’ve subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a nice day!

 8. Thank you for sharing excellent informations. Your website is very cool. I’m impressed by the details that you have on this blog. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and simply couldn’t come across. What a perfect site.

 9. I’ve been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

 10. I have read a few good stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you put to create such a fantastic informative website.

 11. Hi there, I discovered your site via Google whilst looking for a comparable subject, your website got here up, it looks good. I have bookmarked it in my google bookmarks.

 12. I was just searching for this information for a while. After six hours of continuous Googleing, finally I got it in your website. I wonder what is the lack of Google strategy that do not rank this kind of informative websites in top of the list. Normally the top web sites are full of garbage.

 13. Thanks for your suggestions. One thing we’ve noticed is that often banks and also financial institutions really know the spending practices of consumers and also understand that many people max outside their own credit cards around the trips. They correctly take advantage of this fact and start flooding your inbox along with snail-mail box using hundreds of 0 APR card offers right after the holiday season closes. Knowing that for anyone who is like 98% of American general public, you’ll hop at the possible opportunity to consolidate personal credit card debt and move balances for 0 apr interest rates credit cards.

 14. I have observed that online degree is getting well-known because getting your degree online has changed into a popular method for many people. A huge number of people have not really had an opportunity to attend a regular college or university however seek the raised earning potential and career advancement that a Bachelors Degree gives you. Still other people might have a degree in one training but would choose to pursue one thing they already have an interest in.

 15. Whats Taking place i am new to this, I stumbled upon this I have found It positively helpful and it has helped me out loads. I hope to contribute & assist different users like its helped me. Great job.

 16. That is really interesting, You’re an overly professional blogger. I have joined your rss feed and stay up for in the hunt for more of your fantastic post. Additionally, I have shared your web site in my social networks!

 17. Greetings! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My site goes over a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Wonderful blog by the way!

 18. Thanks for your fascinating article. One other problem is that mesothelioma cancer is generally due to the inhalation of fibres from asbestos fiber, which is a very toxic material. It can be commonly seen among employees in the building industry who have long exposure to asbestos. It can be caused by moving into asbestos insulated buildings for a long time of time, Family genes plays a huge role, and some folks are more vulnerable for the risk when compared with others.

 19. My developer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a variety of websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it? Any kind of help would be really appreciated!

 20. Heya i am for the primary time here. I came across this board and I find It truly helpful & it helped me out a lot. I hope to provide something back and aid others like you helped me.

 21. It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or tips. Perhaps you can write next articles referring to this article. I desire to read even more things about it!

 22. Just about all of what you point out happens to be supprisingly legitimate and that makes me ponder why I hadn’t looked at this in this light previously. Your piece truly did turn the light on for me as far as this subject goes. But there is just one issue I am not necessarily too comfortable with so whilst I make an effort to reconcile that with the core idea of your issue, permit me see exactly what all the rest of the visitors have to point out.Very well done.

 23. What’s Taking place i am new to this, I stumbled upon this I have discovered It absolutely helpful and it has helped me out loads. I am hoping to contribute & assist different users like its helped me. Good job.

 24. A powerful share, I just given this onto a colleague who was doing a bit of analysis on this. And he in truth purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading extra on this topic. If potential, as you turn into expertise, would you thoughts updating your weblog with more details? It is highly helpful for me. Massive thumb up for this weblog put up!

 25. Please let me know if you’re looking for a author for your blog. You have some really good posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an e-mail if interested. Many thanks!

 26. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something informative to read?

 27. Good website! I truly love how it is easy on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a great day!

 28. Thanks for sharing excellent informations. Your site is very cool. I’m impressed by the details that you’ve on this web site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found just the information I already searched all over the place and just couldn’t come across. What an ideal web-site.

 29. My developer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on several websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any help would be greatly appreciated!

 30. Have you ever thought about writing an e-book or guest authoring on other sites? I have a blog based on the same subjects you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my audience would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

 31. Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that. And he just bought me lunch since I found it for him smile So let me rephrase that: Thank you for lunch!

 32. Thanks for your concepts. One thing I have noticed is banks plus financial institutions understand the spending routines of consumers plus understand that most people max out there their credit cards around the trips. They smartly take advantage of this particular fact and commence flooding the inbox along with snail-mail box having hundreds of 0 APR card offers soon after the holiday season closes. Knowing that should you be like 98% of the American open public, you’ll rush at the possiblity to consolidate consumer credit card debt and move balances to 0 apr interest rates credit cards.

 33. I¡¦ve been exploring for a little bit for any high quality articles or blog posts in this sort of space . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site. Studying this information So i am satisfied to convey that I’ve a very excellent uncanny feeling I found out just what I needed. I so much for sure will make certain to don¡¦t put out of your mind this web site and give it a look regularly.

 34. Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with some pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this is magnificent blog. A great read. I will definitely be back.

 35. Hello there! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a wonderful job!

 36. I am not sure where you are getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for excellent info I was looking for this info for my mission.

 37. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s truly informative. I am going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

 38. whoah this blog is excellent i really like reading your posts. Stay up the great work! You understand, a lot of people are searching round for this info, you could help them greatly.

 39. Today, with the fast life style that everyone is having, credit cards have a big demand throughout the economy. Persons from every discipline are using the credit card and people who aren’t using the credit card have prepared to apply for just one. Thanks for giving your ideas on credit cards.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here