Definitief groenlicht voor Wielerronde Noordhorn

95
529
Noordhorn Presco Wielermeerdaagse

Noordhorn Presco Wielermeerdaagse-2 NOORDHORN – Het is bijna romantiek. Een persbijeenkomst in de Noordhornse molen ’Fortuna’. De miniconferentie wordt geleidt  door de welbekende Theo Jurriëns, voorzitter van de stichting Wielermeerdaagse Noordenveld/Westerkwartier.
Hij komt direct maar met een nieuwtje, de journalistieke opkomst was nog nooit zo hoog. Maar liefst zeven mensen zitten op houten stoeltjes in een wat duistere ruimte en laten zich bijpraten over wat er gaat komen op wielergebied in het Westerkwartier en Noordenveld. Secretaris Digna Heemstra en penningmeester Bert Pierik flankeren de natuurwetenschapper.
Het andere nieuws is dat het dit jaar geen zes- maar een vijfdaagse is. Daartegenover staat dat er wel wedstrijden voor vrouwen verreden worden en dat is voor het eerst. “Er valt een dag weg, maar we willen wel een zo breed mogelijk aanbod presenteren om het zo leuk en aantrekkelijk mogelijk maken. Vandaar dat er is gekozen om ook drie wedstrijden voor vrouwen in te plannen. Een lang gekoesterde wens van veel dames en we zijn er hartstikke blij mee,’legt Jurriëns uit. De wedstrijden tellen mee voor de landelijke clubcompetitie. De dameswedstrijden worden verreden in Peize en Nieuw Roden. En op 3 juli komen de mannen naar Noordhorn. Het is ze gelukt.
Ze hebben het definitief voor elkaar. Mart Menger en Jasper Been. Toch weer wielrennen in Noordhorn.  De molen in Noordhorn is de perfecte locatie voor de persbijeenkomst. Op een steenworp afstand van de plek die komende vrijdag 3 juli als finish zal dienen. Dat de negende editie er zou komen was al duidelijk maar de laatste eindjes aan elkaar knopen blijkt soms lastig. En groen licht is er pas als ook werkelijk alles is geregeld. En dat is het geval. Een vergunning, kosten en voldoende sponsoren wat natuurlijk nauw samenhangt met de kosten. Maar er is veel meer te regelen. Wat te denken van verkeersregelaars, vrijwilligers voor het opbouwen van het parcours, EHBO, de molen moet open voor de inschrijving en er zijn dranghekken nodig, een plek voor de renners om zich om te kleden en parkeergelegenheid moet worden gecreëerd. . Zomaar een kleine opsomming van dingen die allemaal georganiseerd moeten worden. Het is de heren Been en Menger gelukt en de jongelingen verdienen een groot compliment.
De ronde is zoals gezegd onderdeel van de Wielermeerdaagse Noordenveld/Westerkwartier, waarvan de finale op een dag later in De Wilp wordt verreden. Dat was vorig jaar een groot spektakel mede door een dramatische valpartij van klassementsleider Johan Knol, 100 meter voor de finish waardoor hij zijn zege in rook zag opgaan.  Het molendorp vult de leeggekomen plek in die door Hoogkerk is achter gelaten. Daar was een gebrek aan vrijwilligers de belangrijkste reden om af te haken.
Om 16:00 begint de Dikke Banden Race, om 17:30 starten de amateurs hun criterium en om 19:45 uur gaan de grote mannen los en rijden het rondje om de kerk nog wat vaker, de af te rijden afstand bedraagt 80 kilometer. Een van de deelnemers is Pim Cazemier uit Den Horn. Hij liet weten voor niets minder dan een dagzege of het klassement te gaan. En belofte maakt schuld.

95 REACTIES

 1. oLrmXu You could definitely see your enthusiasm in the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe. At all times follow your heart.

 2. I’а†ve read a few just right stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you place to make such a great informative website.

 3. you’re in reality a good webmaster. The site loading velocity is incredible.
  It sort of feels that you’re doing any distinctive
  trick. Moreover, The contents are masterpiece. you have performed a excellent
  activity on this subject!

 4. I’m not sure exactly why but this blog is loading extremely slow for me.
  Is anyone else having this issue or is it a issue on my end?

  I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 5. Woah! I’m really loving the template/theme of this
  website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between superb usability and
  visual appearance. I must say you have done a excellent
  job with this. Also, the blog loads very fast for me on Internet explorer.

  Excellent Blog!

 6. I simply could not go away your site before suggesting that I really loved the usual info an individual provide to your visitors? Is gonna be back ceaselessly to investigate cross-check new posts

 7. This is a great tip especially to those new to the blogosphere. Short but very accurate info Appreciate your sharing this one. A must read article!

 8. That is a really good tip particularly to those fresh to the blogosphere. Brief but very precise information Thank you for sharing this one. A must read article!

 9. Thanks for some other wonderful article. The place else may anyone get that kind of info in such an ideal approach of writing? I ave a presentation next week, and I am at the look for such info.

 10. It is really a nice and useful piece of info. IaаАа’б‚Т€ТšаЂаŒаАа’б‚Т€ТžаБТžm glad that you shared this helpful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

 11. You have made some decent points there. I checked on the web to learn more about the issue and found most people will go along with your views on this web site.

 12. Can I just say what a comfort to uncover a person that really knows what they
  are discussing on the web. You certainly know how to bring an issue to
  light and make it important. More people really need to check this out and understand this side of
  the story. It’s surprising you are not more popular
  given that you surely possess the gift.

 13. This is a great tip particularly to those new to the blogosphere. Simple but very accurate information Appreciate your sharing this one. A must read post!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here