Op zoek naar de Keniaan in De Marne

340
941
Streek Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum-3

De Streekkrant verkent route halve marathon

STREEK – De halve marathon van Lauwersoog naar Ulrum is al een kwart eeuw een begrip in de gemeente De Marne. Iedereen leeft mee, sporters kijken er naar uit en de organisatie hoopt op een prachtige dag. Volgende week is de 25e editie, een jubileum. De Streekkrant trok er alvast op uit en verkende de route, op zoek naar de hardloper en de Keniaan op trainingskamp.

De halve marathon, als je daaraan meedoet word je door menig familielid voor gek verklaard. Want wie gaat nu geheel vrijwillig 21,1 kilometer hardlopen? Nou ja, niet iedereen natuurlijk en De Streekkrant kijkt liever ook toe. Maar we hebben hardloopfanaten op kantoor, liefhebbers van kilometers sjouwen. En dan mag het ook nog in het Marnegebied, het gebied wat bij vlagen schitterend is. Te beginnen bij de start, ter hoogte van restaurant Schierzicht in de haven van Lauwersoog. Op het eerste oog een locatie die niet direct in het oog springt, maar wanneer je op de plek bent hunker je naar de Waddenzee en Schiermonnikoog. De wind, de zee en de vislucht, die doet wat met je. Het maakt je hongerig. En dat gevoel wil iedere loper toch, hongerig zijn naar meer. Nog een kilometer, nog even dat ene rondje. Daarna vervolgt de route zich langs de oevers van het Lauwersmeer, waar we via de B-weg voldoende fietsers treffen die genieten. Hardlopers zijn overigens nog niet te zien. Vreemd toch, want op deze testdag is het eigenlijk ideaal weer om te hardlopen en het Lauwersmeergebied is er ook de perfecte locatie voor.

De toeristen en dagjesmensen houden het echter bij fietsen en wandelen, zo blijkt. Onder het lopen ontwaren we een gezin dat langs de weg haar caravan uitstalt en de poten onder de caravan probeert de draaien. Een kunst op zich en een lekkere afleiding tijdens de eerste kilometers. Want die eerste kilometers bij de halve marathon, die moet je even doorkomen om in het ritme te komen. Ondertussen willen we wel eens weten van bezoekers wat het gebied voor hen zo mooi maakt. We komen uit bij Gerrit Fokkema en Annelien Munniks uit Leeuwarden. De twee wandelen vaker in het Lauwersmeergebied. “Maar deze weg richting Zoutkamp hebben we nog niet gelopen”, vertelt Munniks. “Dit is een nieuwe route voor ons. Maar het is hier prachtig. Wat het voor ons zo mooi maakt? Nou, de runderen langs de weg, het is een mooi en rustig gebied.” Fokkema sluit zich daarbij aan. “Ik kwam hier vroeger als jongetje al toen ik een jaar of veertien was. Toen werden de sluizen net gebouwd. Het is prachtig hier. We fietsen en wandelen veel, zijn echte natuurmensen. Het is hier goed toeven.”

Landschap vol karakter

Goed nieuws dus voor de deelnemers van de halve marathon van Lauwersoog naar Ulrum. Zij kunnen ondanks hun fikse krachtinspanning eveneens gaan genieten van het Lauwersmeergebied. De weg vervolgt zich, richting Zoutkamp. Een mooie, karakteristieke route die wederom laat zien hoe mooi Groningen is. En het welkomstbordje verraadt het al: Sportdorp Zoutkamp. De vissersplaats bij uitstek is dan ook uiterst geschikt als doorkomstplaats voor de halve marathon. Eenmaal zwoegend en ploeterend door Zoutkamp horen we in onze achterhoofd de Ulrummer volkszanger Burdy al zingen: ‘De ZK91 zette koers richting zee. En de vizzers aan boord zeden hun wiefke TABÉ!’

Over Ulrum gesproken, we zouden blij zijn wanneer we de finish zouden halen. Maar voordat we zover zijn moet er nog gebikkeld worden. De kleine straatjes van het pittoreske Zoutkamp worden gepasseerd alsof ze niet bestaan en de tocht vervolgt zich richting de Zoutkamperweg. De finish is enigszins in zicht, maar nu komt er nog een lastig gedeelte. Het laatste gedeelte van de halve marathon is zwaar, benen zijn verzuurd en de rug verlangt naar een stevige stoel. Op dit punt zal het publiek ons erdoorheen moeten slepen. Maar dat publiek is er nog niet, dat publiek zal er pas op 1 augustus zijn. Dus we moeten door, op karakter. Via Niekerk komen we dan uit in Ulrum, de plaats van bestemming. Nog even en dan zijn we er. Het is bikkelen, ploeteren en zwoegen, maar de finish is bereikt. Ter hoogte van café-restaurant Neptunus kunnen de schoenen uit. We zijn tevreden, de kop is eraf. Aanstaande zaterdag mogen de pakweg 500 deelnemers van de halve marathon aan de slag. We hebben geen hardlopers onderweg gezien, dus qua voorbereiding is het nog de vraag of iedereen er klaar voor is. De Streekkrant kijkt dan toe, evenals vele anderen. En de snelle Keniaan? Ook die hebben we niet gezien.

Streek Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum-6

Streek Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum-7

Streek Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum-8

Streek Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum-9

Streek Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum-10

Streek Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum-11

340 REACTIES

 1. I simply want to mention I am just all new to blogging and certainly savored your blog. More than likely I’m want to bookmark your website . You actually come with outstanding articles and reviews. With thanks for sharing with us your webpage.

 2. Great – I should certainly pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs and related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, website theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task.

 3. I just couldn’t depart your web site before suggesting that I extremely enjoyed the standard information a person provide for your visitors? Is gonna be back often to check up on new posts

 4. Thank you for sharing these kinds of wonderful blogposts. In addition, the perfect travel in addition to medical insurance plan can often eliminate those considerations that come with travelling abroad. The medical crisis can quickly become expensive and that’s certain to quickly set a financial stress on the family’s finances. Having in place the best travel insurance deal prior to setting off is definitely worth the time and effort. Cheers

 5. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I’ve truly enjoyed surfing around your weblog posts. In any case I will be subscribing for your rss feed and I’m hoping you write again very soon!

 6. I like the valuable information you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check again here regularly. I’m quite sure I will learn plenty of new stuff right here! Best of luck for the next!

 7. Aw, this was a really nice post. In concept I wish to put in writing like this moreover – taking time and precise effort to make a very good article… however what can I say… I procrastinate alot and certainly not appear to get something done.

 8. I think other web-site proprietors should take this website as an model, very clean and wonderful user friendly style and design, as well as the content. You’re an expert in this topic!

 9. Very interesting points you have remarked, thanks for posting . “Never call an accountant a credit to his profession a good accountant is a debit to his profession.” by Charles J. C. Lyall.

 10. Good article and straight to the point. I don’t know if this is actually the best place to ask but do you guys have any thoughts on where to get some professional writers? Thx 🙂

 11. Hi! This post couldn’t be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Fairly certain he will have a good read. Thank you for sharing!

 12. As I website possessor I believe the content material here is rattling wonderful , appreciate it for your hard work. You should keep it up forever! Best of luck.

 13. Pretty nice post. I simply stumbled upon your weblog and wanted to say that I’ve truly loved surfing around your blog posts. In any case I’ll be subscribing in your rss feed and I hope you write once more very soon!

 14. I’m writing to let you understand of the great experience our princess went through going through the blog. She even learned plenty of issues, not to mention how it is like to have an amazing teaching mindset to let a number of people with ease fully understand chosen multifaceted things. You truly exceeded our expected results. I appreciate you for churning out such insightful, trustworthy, informative and easy guidance on this topic to Gloria.

 15. Hi! Would you mind if I share your blog with my facebook group? There’s a lot of folks that I think would really enjoy your content. Please let me know. Many thanks

 16. Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such fantastic information being shared freely out there.

 17. Wow! Thank you! I constantly wanted to write on my website something like that. Can I include a portion of your post to my blog?

 18. I don’t even understand how I finished up here, however I assumed this publish was once great. I don’t understand who you might be however definitely you are going to a famous blogger in case you aren’t already 😉 Cheers!

 19. obviously like your web site but you need to check the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to inform the reality nevertheless I¡¦ll surely come back again.

 20. Great article and straight to the point. I don’t know if this is actually the best place to ask but do you people have any thoughts on where to get some professional writers? Thanks in advance 🙂

 21. I want to express my affection for your generosity giving support to men who require help on this important situation. Your special commitment to getting the message up and down appears to be unbelievably interesting and has regularly encouraged workers just like me to attain their desired goals. This valuable instruction entails a lot a person like me and additionally to my mates. With thanks; from everyone of us.

 22. Along with the whole thing that appears to be developing inside this area, a significant percentage of points of view are fairly stimulating. Nonetheless, I beg your pardon, because I do not give credence to your whole suggestion, all be it exhilarating none the less. It seems to me that your remarks are generally not entirely rationalized and in fact you are generally your self not even entirely certain of your argument. In any event I did appreciate looking at it.

 23. Hiya, I am really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish only about gossip and internet stuff and this is really annoying. A good website with interesting content, this is what I need. Thanks for making this web site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 24. Hello very cool web site!! Man .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your website and take the feeds also…I am glad to search out numerous useful information right here in the submit, we’d like develop extra strategies on this regard, thanks for sharing. . . . . .

 25. Almost all of whatever you assert happens to be astonishingly legitimate and that makes me ponder the reason why I hadn’t looked at this in this light previously. Your piece truly did turn the light on for me personally as far as this particular issue goes. Nevertheless there is one particular issue I am not really too comfortable with and while I make an effort to reconcile that with the actual main idea of your point, let me observe what all the rest of the readers have to point out.Nicely done.

 26. I must show my gratitude for your kindness for men and women that must have assistance with this particular topic. Your real commitment to getting the solution all-around came to be surprisingly beneficial and have specifically helped others just like me to achieve their aims. Your personal invaluable guide implies this much a person like me and especially to my office workers. Thank you; from everyone of us.

 27. I like what you guys are up too. Such smart work and reporting! Keep up the excellent works guys I¡¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my web site 🙂

 28. I simply couldn’t depart your website prior to suggesting that I actually enjoyed the usual info an individual provide to your guests? Is going to be again frequently to inspect new posts.

 29. Thanks a bunch for sharing this with all of us you actually know what you’re talking about! Bookmarked. Please also visit my site =). We could have a link exchange arrangement between us!

 30. I’ll right away clutch your rss as I can’t find your e-mail subscription link or newsletter service. Do you have any? Please permit me understand in order that I may just subscribe. Thanks.

 31. That is the right weblog for anybody who wants to find out about this topic. You notice so much its nearly arduous to argue with you (not that I truly would want…HaHa). You definitely put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, simply great!

 32. I’ve learned several important things as a result of your post. I might also like to convey that there might be situation that you will apply for a loan and never need a cosigner such as a U.S. Student Aid Loan. But when you are getting financing through a classic finance company then you need to be prepared to have a cosigner ready to make it easier for you. The lenders will certainly base that decision over a few factors but the greatest will be your credit worthiness. There are some lenders that will as well look at your work history and make up your mind based on that but in almost all cases it will hinge on your scores.

 33. Simply want to say your article is as amazing. The clarity in your post is simply excellent and i can assume you’re an expert on this subject. Fine with your permission allow me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the rewarding work.

 34. I think this is among the most significant info for me. And i’m glad reading your article. But wanna remark on some general things, The site style is perfect, the articles is really nice : D. Good job, cheers

 35. I have seen lots of useful elements on your website about computer systems. However, I have the impression that laptops are still more or less not powerful enough to be a option if you normally do tasks that require lots of power, like video editing. But for website surfing, statement processing, and most other frequent computer functions they are okay, provided you can’t mind the little screen size. Thanks for sharing your ideas.

 36. I was wondering if you ever considered changing the page layout of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images. Maybe you could space it out better?

 37. I do agree with all of the ideas you’ve presented in your post. They are very convincing and will definitely work. Still, the posts are too short for newbies. Could you please extend them a bit from next time? Thanks for the post.

 38. I am extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to see a nice blog like this one nowadays..

 39. Thanks so much for giving everyone an extremely marvellous opportunity to check tips from this website. It really is so beneficial and also jam-packed with a lot of fun for me personally and my office co-workers to search your blog at a minimum 3 times a week to find out the new things you have. And indeed, I am just always pleased considering the breathtaking creative concepts you give. Some 1 tips in this article are certainly the most impressive we’ve had.

 40. hi!,I like your writing so much! share we communicate more about your article on AOL? I require an expert on this area to solve my problem. May be that’s you! Looking forward to see you.

 41. I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back in the future. Many thanks

 42. Have you ever considered publishing an ebook or guest authoring on other blogs? I have a blog based on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my subscribers would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

 43. Thanks , I have just been looking for info approximately this subject for ages and yours is the best I’ve came upon so far. But, what concerning the bottom line? Are you sure concerning the supply?

 44. you are in point of fact a good webmaster. The site loading speed is amazing. It sort of feels that you are doing any distinctive trick. Also, The contents are masterpiece. you have done a wonderful process in this topic!

 45. Attractive section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently fast.

 46. Heya! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no backup. Do you have any solutions to protect against hackers?

 47. I wanted to send you that tiny note so as to say thank you again for all the fantastic knowledge you have featured in this case. This has been so tremendously open-handed with you to make extensively exactly what many people could possibly have supplied for an electronic book to generate some cash on their own, certainly given that you might well have done it in the event you decided. The tricks also worked as a good way to be sure that most people have a similar interest similar to my very own to find out great deal more in terms of this issue. I know there are thousands of more pleasant sessions ahead for folks who find out your blog.

 48. This is very attention-grabbing, You are an excessively professional blogger. I have joined your rss feed and sit up for looking for extra of your great post. Additionally, I have shared your web site in my social networks!

 49. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Thank you!

 50. A person essentially lend a hand to make seriously posts I would state. This is the very first time I frequented your web page and thus far? I amazed with the research you made to make this particular submit incredible. Wonderful activity!

 51. hello there and thank you for your information – I have certainly picked up something new from right here. I did however expertise some technical issues using this website, since I experienced to reload the website lots of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will sometimes affect your placement in google and could damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again soon..

 52. hi!,I really like your writing so so much! share we keep in touch more about your article on AOL? I need an expert on this space to resolve my problem. May be that is you! Having a look ahead to look you.

 53. you’re really a just right webmaster. The site loading pace is incredible. It sort of feels that you’re doing any distinctive trick. In addition, The contents are masterwork. you’ve performed a excellent task on this subject!

 54. Thanks for the marvelous posting! I really enjoyed reading it, you’re a great author.I will be sure to bookmark your blog and may come back down the road. I want to encourage you to continue your great posts, have a nice morning!

 55. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to construct my own blog and would like to find out where u got this from. thank you

 56. Somebody essentially help to make critically posts I would state. That is the very first time I frequented your web page and so far? I surprised with the analysis you made to make this actual submit amazing. Fantastic activity!

 57. In this grand scheme of things you secure a B- just for effort. Exactly where you misplaced me was on all the details. You know, as the maxim goes, the devil is in the details… And that could not be much more accurate right here. Having said that, let me inform you what did do the job. Your writing is definitely very engaging and this is most likely the reason why I am making an effort in order to comment. I do not really make it a regular habit of doing that. 2nd, while I can certainly notice a jumps in reason you make, I am not really confident of just how you appear to connect the details which inturn help to make the actual conclusion. For right now I shall yield to your issue but hope in the foreseeable future you connect the facts much better.

 58. After I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a remark is added I get 4 emails with the same comment. Is there any way you’ll be able to take away me from that service? Thanks!

 59. What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I’ve found It positively useful and it has helped me out loads. I hope to contribute & assist other users like its helped me. Great job.

 60. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your site offered us with valuable information to work on. You’ve done an impressive job and our whole community will be grateful to you.

 61. I found your weblog site on google and verify a few of your early posts. Continue to maintain up the excellent operate. I simply extra up your RSS feed to my MSN Information Reader. Looking for ahead to studying extra from you later on!…

 62. I am extremely inspired along with your writing talents and also with the structure for your weblog. Is this a paid topic or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent high quality writing, it is rare to peer a great blog like this one nowadays..

 63. Thanks for your helpful post. Through the years, I have come to be able to understand that the actual symptoms of mesothelioma cancer are caused by your build up associated fluid between the lining in the lung and the breasts cavity. The sickness may start within the chest spot and get distributed to other limbs. Other symptoms of pleural mesothelioma cancer include weight loss, severe inhaling trouble, fever, difficulty ingesting, and bloating of the face and neck areas. It needs to be noted that some people having the disease do not experience almost any serious signs at all.

 64. Hey there! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no backup. Do you have any methods to prevent hackers?

 65. Thanks for your article on the traveling industry. I’d personally also like to add that if you are one senior taking into consideration traveling, it truly is absolutely vital that you buy traveling insurance for retirees. When traveling, retirees are at greatest risk of experiencing a healthcare emergency. Obtaining right insurance policies package for one’s age group can protect your health and provide you with peace of mind.

 66. I like the helpful information you provide to your articles. I will bookmark your blog and take a look at once more here regularly. I am slightly certain I’ll learn plenty of new stuff right right here! Good luck for the next!

 67. Thank you a lot for sharing this with all of us you actually recognise what you are speaking about! Bookmarked. Please additionally visit my site =). We can have a hyperlink trade contract between us!

 68. In the awesome scheme of things you actually receive a B+ just for hard work. Where exactly you lost everybody was on the details. You know, it is said, the devil is in the details… And it could not be much more correct in this article. Having said that, permit me say to you exactly what did do the job. The writing is definitely very convincing and this is most likely why I am making an effort to comment. I do not really make it a regular habit of doing that. Second, even though I can easily notice the jumps in logic you make, I am not necessarily confident of just how you seem to connect the details which help to make the conclusion. For right now I will, no doubt subscribe to your point but hope in the near future you actually connect your dots better.

 69. Thank you so much for providing individuals with a very superb chance to read articles and blog posts from this blog. It’s always so nice and as well , stuffed with a good time for me and my office co-workers to search your blog nearly thrice in a week to learn the latest items you will have. And of course, I am usually motivated considering the terrific tips and hints served by you. Selected 2 areas in this posting are absolutely the simplest we have ever had.

 70. I’m really enjoying the theme/design of your website. Do you ever run into any internet browser compatibility problems? A handful of my blog readers have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any tips to help fix this issue?

 71. I like the helpful info you provide to your articles. I will bookmark your weblog and take a look at once more here regularly. I’m reasonably sure I will learn many new stuff right here! Best of luck for the next!

 72. I simply could not depart your website prior to suggesting that I actually enjoyed the standard information a person provide on your guests? Is going to be again often to investigate cross-check new posts

 73. Thank you for sharing excellent informations. Your web-site is very cool. I am impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found simply the information I already searched all over the place and just could not come across. What a perfect web-site.

 74. I’m really enjoying the design and layout of your website. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Superb work!

 75. Today, I went to the beach front with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 76. You have noted very interesting details ! ps nice website . “I’m going to a special place when I die, but I want to make sure my life is special while I’m here.” by Payne Stewart.

 77. Someone essentially assist to make seriously articles I would state. This is the very first time I frequented your web page and thus far? I amazed with the analysis you made to create this actual publish incredible. Excellent job!

 78. Hello, Neat post. There is an issue together with your website in web explorer, might test this… IE nonetheless is the marketplace leader and a large part of other people will leave out your fantastic writing due to this problem.

 79. Oh my goodness! an incredible article dude. Thank you Nevertheless I am experiencing difficulty with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting equivalent rss drawback? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

 80. Hmm it looks like your website ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing. Do you have any tips for rookie blog writers? I’d genuinely appreciate it.

 81. I am not sure where you are getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for wonderful info I was looking for this information for my mission.

 82. naturally like your web site however you have to test the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I in finding it very bothersome to inform the reality however I’ll surely come back again.

 83. I like what you guys are up also. Such clever work and reporting! Carry on the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my website :).

 84. Most of whatever you state happens to be astonishingly legitimate and that makes me ponder the reason why I had not looked at this in this light before. This article truly did switch the light on for me personally as far as this particular topic goes. But at this time there is just one factor I am not really too cozy with and whilst I attempt to reconcile that with the actual main theme of your issue, allow me see what the rest of the visitors have to point out.Nicely done.

 85. Nice blog here! Also your website loads up fast! What host are you the usage of? Can I get your affiliate link in your host? I wish my site loaded up as fast as yours lol

 86. I¡¦ve been exploring for a little for any high-quality articles or blog posts in this kind of area . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this web site. Studying this information So i¡¦m satisfied to show that I’ve a very good uncanny feeling I came upon just what I needed. I such a lot definitely will make certain to do not put out of your mind this web site and give it a glance on a relentless basis.

 87. Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that. And he just bought me lunch since I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thanks for lunch!

 88. Thanks , I’ve recently been searching for info about this topic for ages and yours is the greatest I’ve discovered till now. But, what about the bottom line? Are you sure about the source?

 89. I think other website proprietors should take this site as an model, very clean and wonderful user genial style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

 90. Fantastic goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just extremely wonderful. I really like what you have acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible. I can not wait to read much more from you. This is actually a terrific web site.

 91. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thank you!

 92. Greetings from Ohio! I’m bored at work so I decided to browse your site on my iphone during lunch break. I really like the information you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m surprised at how quick your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, awesome site!

 93. My wife and i got now cheerful Ervin could complete his research with the precious recommendations he gained out of your blog. It’s not at all simplistic to just happen to be handing out strategies that others may have been selling. And we all realize we have the website owner to give thanks to for that. The specific illustrations you made, the simple site navigation, the relationships your site help engender – it’s got most sensational, and it’s assisting our son in addition to our family consider that that concept is satisfying, which is certainly incredibly vital. Thank you for the whole thing!

 94. With almost everything which appears to be building within this specific subject material, many of your viewpoints are actually fairly refreshing. Nevertheless, I am sorry, but I can not subscribe to your entire strategy, all be it exciting none the less. It seems to us that your comments are generally not entirely justified and in fact you are your self not entirely certain of your argument. In any event I did enjoy looking at it.

 95. Howdy! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a extraordinary job!

 96. Great – I should certainly pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your client to communicate. Nice task.

 97. Hello there! Would you mind if I share your blog with my twitter group? There’s a lot of folks that I think would really enjoy your content. Please let me know. Many thanks

 98. hello there and thank you for your info – I’ve certainly picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical issues using this website, as I experienced to reload the site lots of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my email and can look out for a lot more of your respective fascinating content. Ensure that you update this again very soon..

 99. When I originally commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the identical comment. Is there any method you possibly can remove me from that service? Thanks!

 100. This is very interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your website in my social networks!

 101. Terrific work! That is the type of info that are meant to be shared across the net. Shame on Google for no longer positioning this put up upper! Come on over and seek advice from my site . Thank you =)

 102. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get got an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this increase.

 103. of course like your web site however you have to check the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I to find it very bothersome to tell the truth nevertheless I¡¦ll certainly come back again.

 104. Youre so cool! I dont suppose Ive learn something like this before. So good to seek out any person with some original thoughts on this subject. realy thank you for starting this up. this website is something that’s needed on the net, someone with just a little originality. helpful job for bringing one thing new to the web!

 105. Also a thing to mention is that an online business administration program is designed for college students to be able to effortlessly proceed to bachelor degree programs. The Ninety credit college degree meets the other bachelor education requirements then when you earn the associate of arts in BA online, you will possess access to the most recent technologies with this field. Several reasons why students are able to get their associate degree in business is because they are interested in the field and want to find the general knowledge necessary in advance of jumping into a bachelor college diploma program. Thanks alot : ) for the tips you really provide with your blog.

 106. Yet another thing I would like to state is that in lieu of trying to suit all your online degree lessons on times that you end work (considering that people are fatigued when they go back home), try to get most of your lessons on the saturdays and sundays and only 1 or 2 courses for weekdays, even if it means a little time off your weekend. This is really good because on the week-ends, you will be more rested along with concentrated with school work. Many thanks for the different guidelines I have learned from your web site.

 107. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not 100% positive. Any tips or advice would be greatly appreciated. Thank you

 108. obviously like your web-site however you have to take a look at the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to inform the reality nevertheless I’ll certainly come again again.

 109. Thanks for the post. I have generally seen that most people are needing to lose weight because they wish to look slim in addition to looking attractive. Even so, they do not continually realize that there are many benefits to losing weight also. Doctors claim that over weight people are afflicted with a variety of ailments that can be perfectely attributed to their particular excess weight. The good news is that people who definitely are overweight in addition to suffering from different diseases can help to eliminate the severity of their particular illnesses by means of losing weight. You’ll be able to see a continuous but identifiable improvement in health whenever even a small amount of weight-loss is realized.

 110. It’s actually a great and useful piece of information. I’m glad that you simply shared this useful information with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

 111. Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Thanks!

 112. What’s Going down i’m new to this, I stumbled upon this I’ve found It absolutely helpful and it has aided me out loads. I hope to give a contribution & help different users like its aided me. Good job.

 113. Really fantastic info can be found on site. The fundamental defect of fathers is that they want their children to be a credit to them. by Bertrand Russell.

 114. I’ve read several just right stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting. I wonder how much attempt you place to create such a magnificent informative site.

 115. I simply had to thank you very much yet again. I am not sure the things that I might have gone through without the entire thoughts revealed by you about that area. It became the horrifying concern for me personally, but understanding this specialized technique you solved that took me to weep for gladness. Now i’m grateful for this service and then believe you really know what an amazing job you’re providing instructing people all through a web site. I am certain you haven’t come across all of us.

 116. Thanks for the ideas shared using your blog. Yet another thing I would like to say is that fat loss is not about going on a celebrity diet and trying to reduce as much weight as you can in a few days. The most effective way to burn fat is by consuming it gradually and obeying some basic suggestions which can make it easier to make the most from a attempt to lose weight. You may know and already be following some tips, yet reinforcing understanding never hurts.

 117. I’m still learning from you, while I’m making my way to the top as well. I certainly love reading everything that is written on your website.Keep the aarticles coming. I liked it!

 118. This is the correct weblog for anyone who desires to find out about this topic. You notice a lot its virtually laborious to argue with you (not that I actually would need…HaHa). You positively put a new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, simply nice!

 119. I have been browsing online more than three hours lately, yet I never found any interesting article like yours. It’s lovely worth sufficient for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made excellent content material as you probably did, the web will be much more helpful than ever before.

 120. I like the helpful information you provide in your articles. I will bookmark your blog and check again here regularly. I am quite sure I’ll learn lots of new stuff right here! Good luck for the next!

 121. Wonderful paintings! That is the kind of information that should be shared around the internet. Disgrace on Google for not positioning this post upper! Come on over and discuss with my site . Thank you =)

 122. Wow that was unusual. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to say wonderful blog!

 123. I think other site proprietors should take this website as an model, very clean and magnificent user genial style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!

 124. I’m impressed, I have to say. Really not often do I encounter a blog that’s each educative and entertaining, and let me let you know, you’ve gotten hit the nail on the head. Your thought is outstanding; the issue is one thing that not sufficient persons are speaking intelligently about. I’m very comfortable that I stumbled across this in my seek for something referring to this.

 125. I am extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a great blog like this one these days..

 126. Good blog! I really love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a nice day!

 127. Attractive component of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I acquire actually loved account your blog posts. Any way I’ll be subscribing for your augment and even I success you get right of entry to consistently quickly.

 128. The very heart of your writing while sounding reasonable originally, did not sit properly with me after some time. Someplace within the paragraphs you managed to make me a believer unfortunately just for a while. I still have got a problem with your leaps in logic and you would do well to help fill in those gaps. In the event that you can accomplish that, I would surely end up being amazed.

 129. I have witnessed that charges for online degree specialists tend to be an awesome value. For example a full 4-year college Degree in Communication from The University of Phoenix Online consists of 60 credits with $515/credit or $30,900. Also American Intercontinental University Online comes with a Bachelors of Business Administration with a complete course feature of 180 units and a tariff of $30,560. Online degree learning has made having your diploma so much easier because you could earn the degree from the comfort in your home and when you finish working. Thanks for all your other tips I have certainly learned through your website.

 130. Some genuinely fantastic info , Sword lily I discovered this. “I know God will not give me anything I can’t handle. I just wish that He didn’t trust me so much.” by Mother Theresa.

 131. I¡¦ll right away take hold of your rss as I can’t to find your email subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Please allow me recognize in order that I may just subscribe. Thanks.

 132. I haven¡¦t checked in here for some time since I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 133. Thank you for every other fantastic post. The place else may anybody get that type of info in such an ideal means of writing? I have a presentation subsequent week, and I’m at the search for such information.

 134. Thanks for sharing superb informations. Your web site is very cool. I am impressed by the details that you’ve on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found just the info I already searched everywhere and just couldn’t come across. What a perfect site.

 135. Definitely consider that that you stated. Your favorite reason appeared to be on the net the simplest factor to be aware of. I say to you, I definitely get irked whilst other people consider concerns that they just do not recognise about. You controlled to hit the nail upon the top and also outlined out the entire thing with no need side-effects , folks could take a signal. Will likely be back to get more. Thank you

 136. Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s truly informative. I’m going to watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

 137. I am so happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the random misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

 138. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your site? My blog is in the very same area of interest as yours and my visitors would truly benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this okay with you. Regards!

 139. I truly appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thanks again!

 140. Hi there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Thanks!

 141. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with some pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is magnificent blog. A fantastic read. I’ll certainly be back.

 142. This design is spectacular! You certainly know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 143. Hello, Neat post. There’s an issue along with your website in internet explorer, may check this… IE still is the marketplace leader and a good part of other people will miss your magnificent writing due to this problem.

 144. Interesting article. It is unfortunate that over the last several years, the travel industry has already been able to to take on terrorism, SARS, tsunamis, flu virus, swine flu, as well as the first ever real global economic downturn. Through all of it the industry has proven to be strong, resilient as well as dynamic, finding new tips on how to deal with hardship. There are often fresh challenges and the possiblility to which the market must again adapt and reply.

 145. Very good blog! Do you have any hints for aspiring writers? I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost on everything. Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m completely confused .. Any tips? Thanks!

 146. Thanks for your marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you can be a great author.I will be sure to bookmark your blog and will eventually come back in the foreseeable future. I want to encourage one to continue your great job, have a nice holiday weekend!

 147. I just want to tell you that I am just beginner to blogging and site-building and definitely savored this website. Probably I’m going to bookmark your blog post . You really come with fabulous articles and reviews. Many thanks for sharing your blog.

 148. I’ve recently started a blog, the info you provide on this site has helped me greatly. Thanks for all of your time & work. “My dear and old country, here we are once again together faced with a heavy trial.” by Charles De Gaulle.

 149. hey there and thank you for your info – I have certainly picked up something new from right here. I did however expertise a few technical issues using this site, since I experienced to reload the web site a lot of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your high quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my email and could look out for a lot more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again soon..

 150. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on various websites for about a year and am nervous about switching to another platform. I have heard good things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any help would be really appreciated!

 151. I’m commenting to let you be aware of of the nice discovery my cousin’s girl undergone visiting your blog. She even learned numerous pieces, with the inclusion of what it is like to possess a very effective helping style to get many people with ease know precisely several impossible subject matter. You really surpassed her expected results. I appreciate you for displaying these useful, safe, explanatory not to mention fun tips on this topic to Ethel.

 152. This awesome blog is obviously cool and also factual. I have picked many helpful advices out of it. I ad love to return again soon. Thanks a lot!

 153. Thank you for sharing excellent informations. Your web site is so cool. I am impressed by the details that you have on this blog. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found just the information I already searched all over the place and simply could not come across. What an ideal web-site.

 154. I have noticed that online education is getting popular because getting your degree online has developed into popular choice for many people. A lot of people have not really had an opportunity to attend a traditional college or university nevertheless seek the elevated earning possibilities and career advancement that a Bachelor’s Degree provides. Still others might have a degree in one course but want to pursue some thing they now have an interest in.

 155. I’m really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to see a nice blog like this one nowadays..

 156. Good web site! I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your RSS which must do the trick! Have a great day!

 157. An fascinating dialogue is worth comment. I feel that it’s best to write more on this topic, it won’t be a taboo subject however usually individuals are not sufficient to speak on such topics. To the next. Cheers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here