Arie op zoek naar de sterren

0
30
ARIE ZIET DE STERREN

Arie Molenaar, Pieterbuurster in hart en nieren, organiseert een groot jubileumfeest voor het Zeehondencentrum en zoekt daarvoor nog artiesten die willen optreden. Zijn tactiek? Gewoon in de bus stappen en erop af. Arie gaat op zoek naar de sterren en de Streekkrant volgt hem.

Het is 1996. Het zeehondencentrum bestaat een kwart eeuw. Arie organiseert een feest. Met Lee Towers bijvoorbeeld. ‘Die trok toen nog volle zalen’, zegt Arie, die ook Harry Slinger voor het feest wist te strikken. André Hazes was er ook. Althans: op het podium stond een foto van André. ‘Twee bij twee meter. Ik was naar Vinkeveen geweest en had geluidsopnames gemaakt. Leek het alsof hij er toch bij was’, zegt Arie, die net als toen ook nu heilig gelooft in zijn aanpak: recht op het doel af. ‘Was met Towers en Hazes ook zo. Ik ben er gewoon naar toe gereden. In Vinkeveen trof ik André, uiteraard in de Plashoeve. Hij liep op krukken. André was gestruikeld. Dat kan iedereen natuurlijk gebeuren, haha. We hebben samen wat bier gedronken en heel veel sigaretten gerookt. Zo ontstaat een band. Met Towers ging dat anders. Ik wist dat er festival in de Arena was, met allerlei bekende Nederlandse artiesten. Ik daar naar toe. Ik lulde me zo naar binnen en reed – zonder pasjes- bijna het veld op. De eerste die ik trof was Lee. En dus kwam hij later naar Pieterburen. Zo gaat dat. Hoe ik dat doe? Geen idee. Ik wil in elk geval niemand mee. Ik werk in dit opzicht het liefst alleen.’ En dus zijn de verwachtingen hooggespannen voor het jubileumfeest/gala voor het zeehondencentrum in maart 2016. ‘Namen geef ik niet, maar ik heb wel wat in m’n hoofd. Vrijdag vertrek ik naar Luxemburg. Daar probeer ik een zangeres uit Luxemburg te strikken. Goede zangeres en een mooie meid. En verder? Och, ik hoop dat ik de komende periode wat artiesten tegenkom.’
Gordon, hij was al eens te gast in Pieterburen, hoeft niet bang te zijn dat Arie binnenkort met z’n bus voor de deur staat. Gordon is – zo vindt Arie- een flapdrol. Andere artiesten kunnen echter zomaar een busje op de oprijlaan verwachten.  ‘Oh ja. Burdy is al rond. Voor het middagprogramma hoop ik Willeke Alberti te strikken. Shit. Nou noem ik tóch een naam. Ik probeer haar dus te strikken, en anders zoek ik iemand anders. Ik krijg twee volle tanks diesel gesponsord, dus voorlopig kan ik wel eventjes vooruit.’  Oh ja. De festiviteiten vinden in 2016 niet plaats in een tent. ‘Misverstand’, zegt Arie. ‘Het wordt een Alu-Hal. Ga ik deze week ook regelen. Ik de tent, zij de omzet. Moet lukken.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here