Onderwijs leert hoe muziek toe te passen

0
32
WESTERKWARTIER -Muziek Brengt je verder

STREEK – Circa 70 leerkrachten en muziekdocenten uit het Westerkwartier bezochten onlangs de inspiratiedag ‘Muziek brengt je verder’. De dag was bedoeld om meer te weten te komen over muziek in combinatie met onderwijs. De kracht van muziek bij rekenen en taal, te ervaren hoe kinderen spelender- en zingenderwijs anders leren.

De inspiratiedag werd georganiseerd door de Stuurgroep Cultuureducatie Westerkwartier, waarin de schoolbesturen Penta Primair, Westerwijs en Noorderbasis gezamenlijk cultuuronderwijs op hun scholen stimuleren. De inspiratiedag is onderdeel van het project Betekenisvol leren met muziek in het Westerkwartier waarvoor de stuurgroep subsidie ontving van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het programma van de dag werd samengesteld St. Muziekonderwijs Grootegast en Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier, met medewerking van CultuurClick Groningen.

De leerkrachten en muziekdocenten uit het Westerkwartier keerden na afloop zeer geïnspireerd en met een hoofd vol ideeën huiswaarts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here