Zuidhorn mogelijk verrijkt met MTB-route

0
59
ZUIDHORN - Info avond MTB

ZUIDHORN – Wanneer de voortekenen niet bedriegen is het Johan Smit Park in Zuidhorn het decor voor een nieuwe MTB-route. Initiatiefnemer is Jan Wildeboer, die politieke steun heeft vergaard bij André Hatzmann (Partij van de Arbeid). Het gaat om een uit te zetten route van ongeveer zeven kilometer.

Het idee begon bij Wildeboer te leven toen hij eens gevraagd werd met een vriend te gaan mountainbiken in Appelscha. “Dat was echt leuk om te doen”, blikt hij terug. “Maar een nadeel is dat de afstand tussen Zuidhorn en Appelscha toch drie kwartier rijden is. Als je dan twee uur hebt gemountainbiked en je daarna naast de auto moet omkleden omdat je onder de zweet, regen en modder zit, ga je toch nadenken.”

En om wat dichterbij huis te kunnen mountainbiken hoefde Wildeboer het qua idee niet eens zo ver te zoeken. “Ik liep op een dag door het Johan Smit Park en ik dacht bij mezelf dat het een idee zou kunnen zijn om daar een MTB-baan aan te leggen. Dat idee heb ik voorgelegd bij André Hatzmann (PvdA, red) en Henk Bakker, toen nog raadslid. Daarop hebben we besloten een avond te beleggen om te kijken wat het draagvlak zou zijn.” Aan politieke steun dus geen gebrek voor het initiatief van Wildeboer. Ook de ChristenUnie liet richting de initiatiefnemer doorschemeren de komst van een MTB-route wel te zien zitten.

Om deze route te bewerkstelligen zal er wel wat water door het Van Starkenborghkanaal stromen. Want de informatieavond die onlangs is gehouden bracht weliswaar voldoende ideeën op, maar dat wil niet zeggen dat de route over enkele maanden al is gerealiseerd. Het Johan Smit Park is volgens Wildeboer een geschikte plek omdat het een glooiend landschap betreft, waarbij mountainbikers ook te maken krijgen met heuveltjes. En juist dat maakt het een aantrekkelijke plek om te gaan mountainbiken. Wildeboer zet in op een eigen plek en een eigen route, zodat mountainbikers gescheiden worden van wandelaars en bezoekers van het park niet teveel hinder ervaren. De avond die onlangs is georganiseerd heeft in elk geval voldoende enthousiaste reacties opgeleverd. “Eigenlijk is er door veel mensen heel positief gereageerd”, vertelt Wildeboer trots. “Nu gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn. Hoe zet je bijvoorbeeld een mooi parcours uit? We laten ons hierbij adviseren door een architect.”

Wildeboer wil geen streefdatum noemen wanneer de MTB-route gerealiseerd zou moeten zijn. “Nee, dat lijkt me te voorbarig. We willen ons niet vastpinnen, je kunt het namelijk maar één keer goed doen en als je te snel wilt zie je soms dingen over het hoofd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here