Zuidhorn wil opschorting fracking bij Saaksum

0
31

SAAKSUM – Het college van de gemeente Zuidhorn heeft de Tweede Kamer een brief gestuurd. Hierin vraagt het college aan de Tweede Kamer er bij de NAM op aan te dringen de  voorgenomen fracking bij Saaksum op te schorten, totdat  duidelijk is wat de mogelijke risico’s hiervan zijn.

Milieuwethouder Henk Bakker: “Deze week is er een overleg tussen de Kamer en de minister over de gaswinning. Met deze brief brengen we ook de zorgen van inwoners van Saaksum en omgeving onder de aandacht van de Tweede Kamer. Ook de gemeente Winsum stuurt hierover een brief aan de Kamer. Provinciale Staten van Groningen hebben vorige week een motie aangenomen met dezelfde strekking. De noordelijke overheden werken dus goed samen.”

De gemeente heeft al eerder brieven aan de minister van Economische Zaken en aan de NAM gestuurd met hetzelfde verzoek. Daarop is nog geen reactie ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here