Arie Molenhuis op zoek naar de sterren

0
70
ARIE ZIET DE STERREN

Arie Molenhuis, Pieterbuurster in hart en nieren, organiseert een groot jubileumfeest voor het Zeehondencentrum en zoekt daarvoor nog artiesten die willen optreden. Zijn tactiek? Gewoon in de bus stappen en erop af. Arie gaat op zoek naar de sterren en de Streekkrant volgt hem.

‘Aááárie. C’est pour toi’
Arie Molenhuis verblijft in Luxemburg. Hij heeft er goed naar zijn zin. Bel je hem, neemt een mevrouw op. ‘Desiree’, zegt Arie. ‘Ge-wel-di-ge zangeres. Ik versta er niets van hoor, maar het klinkt goed. Jazeker. Ze komt in maart naar Pieterburen. Ze brengt Franse chansons. Ze zingt heel aardig én ziet er goed uit. Mooi even twee vliegen in één klap geslagen.’
Arie kwam na een reünie ergens in de buurt van Zwolle zaterdagavond aan in Luxemburg. ‘Ik heb zeven jaar in Luxemburg gewoond en ben eerst bij wat oude bekenden langs gegaan. Zondag trof ik Desiree. En nu zit ik in een hotel met haar. We gaan zo lunchen. Luxe lunchen kan ik je zeggen. Waarom zij de telefoon opnam?’ Ja, nou, euh. Toeval. Zomaar. Moet kunnen hè. Arie heeft overal vrienden en vriendinnen.’
Arie was maandagmorgen al om 7.00 uur wakker. Om na te denken. Desiree komt naar Nederland, de rest van het programma moet nog ingevuld worden. ‘Ik kreeg een tip dat er hier ergens nog een heel aardig zangeresje rondloopt. Ik heb haar m’n kaartje gegeven. Ze zou me mailen. Dat wachten we dus maar even af. Nu je het zegt, ik kan geen Frans lezen. Kun jij dat toevallig?’
Arie is niet iemand die een route uitstippelt. ‘Wat ik tegenkom, daar stap ik op af. Zeker is wel dat ik nog langs Utrecht ga. Volendam ook en ook Koos Alberts ga ik nog zeker opzoeken. Mooi man, voor de senioren. Oh ja, ik moet Willeke Alberti ook nog even bezoeken. Ik heb inderdaad een druk programma. Het is net werken, haha.’
De reis naar Luxemburg verliep voortvarend. Arie miste slechts één afslag, ergens in België. ‘Kostte me een half uurtje. Dus dat was te overzien. Verder ging het prima. En weet je wat leuk is, de diesel hier. Kost nog geen eurootje de liter, haha. Goed toeven hier in Luxemburg hoor.’ Behalve Desiree bekeek Arie ook een markt in Luxemburg en kocht hij wat drank. ‘Desireetje. Mooi man. Mooie dame hoor. En zingen kan ze ook wel. Dat we er straks allemaal niets van verstaan, nemen we gewoon op de koop toe’, zegt Arie, die in Luxemburg op twee televisie- en één radiozender te horen was. ‘Toch maar even weer geflikt’, zegt Arie, die dan op moet hangen. Desiree roept. En een mooie dame laat je – en Arie zeker niet- niet wachten. ‘Ik moet echt ophangen nu. Lekker lunchen. En met Desiree babbelen Al versta ik echt geen kloten van wat ze allemaal zegt.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here