PKV Het Westerkwartier viert 75-jarig bestaan

0
64
grootegast kleindierenshow 1

grootegast kleindierenshow 2GROOTEGAST – Afgelopen week organiseerde Pluimvee- en konijnenfokvereniging Het Westerkwartier haar jaarlijkse tentoonstelling bij tuincentrum Drint te Grootegast. Dit jaar met een extra feestelijk tintje in verband met het 75 jarig jubileum. Bij de opening, verzorgd door wethouder de Haan, werd stil gestaan bij de rijke historie van de club.

Bij de show waren maar liefst vijf verschillende diergroepen tegenwoordig. Het mooiste konijn was een Rex van F. de Jager uit Oudwoude, bij de (kleine) Siervogels won E. de Boer uit Doezum met een Birma tortel (duif), bij de gedomesticeerde watervogels won E. Zwama uit Doezum met een Kwaker (eend), bij de Serama’s won J. Venema uit Zwaagwesteinde, bij de grote hoenders won S. Kroontje uit Veenwouden met een Amrock, bij de dwerghoenders won R. van der Bij uit Grootegast met een Drentse kriel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here