Arie op zoek naar de sterren week 43’’15

0
44
ARIE ZIET DE STERREN

Arie Molenhuis, Pieterbuurster in hart en nieren, organiseert een groot jubileumfeest voor het Zeehondencentrum en zoekt daarvoor nog artiesten die willen optreden. Zijn tactiek? Gewoon in de bus stappen en erop af. Arie gaat op zoek naar de sterren en de Streekkrant volgt hem.

Maandagmiddag. Telefoon. Arie. Dit keer niet uit Luxemburg of Amsterdam, maar gewoon uit Winsum. De zoektocht naar de sterren staat even – heel even maar- op een laag pitje. Arie is namelijk bezig met vrijdag, als hij drie zeehondjes terugzet in zee. Dat doet Arie niet alleen, maar met liefst 180 gasten. Van pastoor tot Harry Slinger. En met Lucas en dus ook Gea.

‘Moet wel even goed gaan vrijdag. Is niet zomaar iets. Daar focus ik me dus deze week op. Als ik iets doe, moet het wel goed geregeld zijn’, zegt Arie, die hoest en kucht én last van de voet heeft. In Luxemburg viel een plank op zijn voet. ‘Ontiegelijke last van mijn kleine teen. Bomt en blauw. Maar het gaat verder wel, hoor. En dat gehoest en gekuch hoort er bij. Volgens mij doet iedereen dat zo ongeveer. Ik hoor hier niet anders. Stress? Ik? Kom op. Stress ken ik niet.’

Stress dus niet, ergernis wel. ‘Harry Slinger gaat mee vrijdag op de boot. Hij zal één nummer zingen. Dat wordt ‘Je loog tegen mij’. Ik hoop dat iedereen even goed luistert naar de tekst. Wie? Ach, dat weten de mensen wel waar het om gaat. Arie heeft zich de afgelopen periode heel erg druk gemaakt, en krijgt nu stank voor dank. Wat, ik krijg een beste trap na zelfs. Maar goed, ik lig daar niet wakker van. Kom op zeg. Vrijdag eerst de happening met de boot, daarna zoek ik weer naar sterren. Ik laat me de pis niet lauw maken. Zeker niet door een stelletje beginnelingen.’

Vorige week was Arie al even op bezoek bij Slinger. ‘Ik heb mijn aanbevelingsbrief voor maart 2016 gegeven. Harry is een toffe gast. We hebben een klik. Het zou leuk zijn dat hij en de oude bezetting van Drukwerk komt in maart. In dat kader ga ik deze week ook naar Groningen, want daar zijn ze allemaal. Misschien kan ik direct spijkers met koppen slaan.’

Een bezoek aan Koos Alberts kwam er niet deze week. Dat komt wel, zeker omdat Koos ook niet wegloopt. Zeker is wel al dat er twee zangeressen uit Luxemburg komen. ‘Bijprogrammaatje hè. De grote namen komen nog. Kijk, ook Drukwerk trekt tegenwoordig geen volle zalen meer. Maar via Harry ben ik wel weer een stapje verder richting die grote namen. Zijn netwerk helpt me namelijk verder.’

Ondertussen loopt Arie de deur plat bij het zeehondencentrum. ‘Ik ben maar eens gaan kijken of mijn drie zeehondjes er nog wel waren, haha. Zou een mooie stunt zijn. Heb je 180 mensen op drie boten en blijken de zeehondjes weg. Nou, ik kan je verzekeren dat ze er nog waren. Gelukkig maar. De eerste gasten komen overigens donderdag al aan. Van heinde en ver komen ze deze kant op. Ook de pastoor komt donderdag al aan. Misschien ga ik wel met hem op stap donderdagavond. Want dan gaan we echt wel even een feestje vieren hoor. Blauwe teen of niet.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here